Desert prajitura negresa

de Oana in Prajituri, 31 Ian 2017 | 71230 vizualizari

 

Negresa pufoasa cu glazura delicioasa de ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 50 gr cacao
  • 300 gr unt
  • 4 oua
  • 10 gr praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura negresa:

Pune pe foc zaharul cu cacaua, laptele si untul. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana se topeste untul si incepe sa fiarba cu basici, apoi opreste focul.
Pune deoparte 200 ml de glazura pe care o vom folosi la final.
Lasa restul compozitiei din craticioara sa se raceasca de tot.
Pune praful de copt peste faina si adauga cate putin in compozitia de ciocolata si mixeaza.
Adauga cate un ou si mixeaza bine dupa fiecare. Cel mai bine este sa alternezi ouale cu faina ca sa se omogenizeze mai bine.
Tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie de copt si toarna compozitia.
Coace negresa la 180 grade, aproximativ 45 min si fa testul cu scobitoarea.
Scoate tava, fa mici gauri cu un betisor de frigaruie pe toata suprafata prajiturii si toarna deasupra glazura oprita.
Lasa negresa sa se raceasca de tot inainte sa o tai.
Pentru decor, presara deasupra fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

12.10.2017, 06:56

Delicioasa!

Rahela Velicu 1

12.10.2017, 18:24

VeroVero65 1

11.11.2019, 22:57

Prajitura a iesit foarte buna.e usor de facut.doar ca nu am avut rabdare sa pun ingr.pe rand.le'am amestecat toate odata.am pus peste glazura fulgi de cocos.o delicatesa 😍🤩

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de branza