Mucenici moldovenesti

de miremirc in Prajituri, 9 Mar 2011 | 6313 vizualizari

 

By Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 270 ml apa calduta
  • sare
  • 2 lg ulei
  • 2 lg rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • Sirop :
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti cu apa
  • 2 lg miere
  • 150-200 g nuca macinata      
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Ptr. aluat: facem maiaua astfel : drojdia o amestecam cu zaharul intr-o canita cu 3 lg apa calduta; amestecam bine apoi punem 3 lg faina si amestecam din nou; daca este prea gros mai adaugam apa calduta; lasam la dospit pe calorifer cam 10-15 min.


Intr-un castron mai mare cernem faina, facem un cuib si in el punem pe rand uleiul, zaharul vanilat, sarea, rom-ul si maiaua si amestecam incet; treptat punem si apa calduta si amestecam pana ce obtinem un aluat; framantam aluatul pana se desprinde de pe maini. Lasam la dospit 1 ora, in castronul acoperit cu un prosop curat de bucatarie, intr-un loc cald, ferit de curenti de aer.


Dupa ce a crescut aluatul, luam cu mana bucati din el si facem suluri subtiri, unim capetele si formama un cerc pe care il rasucim la jumatate formand cifra 8 sau ca si in imaginile de mai jos, formand litera S cu capetii mai stransi.


Asezam mucenicii in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, ii mai lasam sa creasca cam 15-20 minute, dupa care ii ungem pe deasupra cu sirop (3 lg zahar amestecat cu 100 ml apa)si ii dam la cuptor pana ce se rumenesc frumos.


Ptr.sirop : fierbem pe foc apa cu zaharul si mierea pana se leaga un sirop;


Scoatem mucenicii copti, ii lasam putin sa se racoreasca apoi ii inmuiem in acest sirop pe ambele parti si ii asezam intr-o tava, apoi presaram nuca macinata deasupra lor. Daca a mai ramas sirop il turnam si pe el deasupra, peste nuca macinata.


Deliciosi, dulci si pufosi :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Mihaela11_jo 1

07.03.2013, 17:34

un deliciu

Doralinda 1

07.03.2013, 22:01

La favorite!!

Mirela_Tilvescu 1

07.03.2013, 23:27

Asa da mucenici!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert mucenici cu cardamom