Chec marmorat

de oanapl in Prajituri, 8 Ian 2017 | 836 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 180 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de sare
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma tare, cu un praf de sare, apoi adaugi treptat zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura, si mixezi dupa fiecare adaugare, pana se topeste tot zaharul. Vei obtine o bezea lucioasa, ferma.

Peste galbenusuri, adaugi treptat uleiul, ca la maioneza si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Adaugi treptat galbenusurile peste albusuri si amesteci usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Faina o amesteci cu praful de copt si o adaugi treptat, cu lingura, peste albusuri amestecand usor.

Imparti compozitia in doua parti egale. Amesteci cacaua cu putina apa si omogenizezi compozitia, apoi o adaugi peste jumatate din aluat.

Tapetezi cu hartie de copt o tava de chec (eu am folosit o tava din silicon unsa cu unt) si adaugi compozitia in felul urmator: pui o lingura de compozitie alba, peste ea o lingura de compozitie cu cacao, iar compozitie alba si tot asa pana la terminarea aluatului.

Introduci tava in cuptorul preincalzit la foc mediu (180 grade C) pentru circa 30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.

Dupa coacere, se lasa sa se racesca complet . Se poate servi cu o cana cu lapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

dantes 1

10.01.2017, 10:30

Bun!

miki_a 1

10.01.2017, 21:37

Farte reușit!

oanapl 1

11.01.2017, 18:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec zebra