Foi cu miere de albine si crema de zahar ars

de Angelina_Elena in Prajituri, 5 Apr 2013 | 5301 vizualizari

 

Am facut de nenumarate ori foi cu miere de albine...cu crema de gris, budinca dar niciodata cu crema de zahar ars! Sincera sa fiu am strambat din nas cand am citit in caietul bunicii reteta, dar cand am gustat-o am ramas surprinsa, e delicioasa si cu aceasta crema!:)

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 1 ou
  • 350 g faina
  • 150 g zahar
  • 30 g untura
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • otet

Crema:

  • 1 borcanel dulceata de prune
  • 2 pahare apa
  • 1 pahar si 2 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 1 pachet margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albine si crema de zahar ars:

Foile:


Se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga margarina, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet.


Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute.


Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam.


Framantam un aluat de consistenta plastilinei, iar daca este necesar mai adaugam faina.


Aluatul rezultat se imparte in 3 parti egale.


Se intinde fiecare foaie direct pe dosul tavi(tava o tapetam cu hartie de copt si putin ulei).


Foile se coc la foc potrivit pana devin aurii.


Crema:


Intr-o craticioara punem zaharul cu o lingura de apa la caramelizat la foc mic.


Cand s-a caramelizat stingem cu apa si lasam sa fiarba pana cand zaharul se topeste iar.


Faina o amestecam cu 2 linguri de zahar.


Cand zaharul a devenit lichid, adaugam treptat faina si amestecam continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloasi.


Lasam crema sa se racoreasca 2-3 minute, apoi adaugam pachetul de margarina si omogenizam usor.


Asamblare:


Ungem fiecare foaie cu dulceata de prune si jumatate din cantitatea de crema.


Ultima foaie se poate glazura cu ciocolata sau se poate pudra cu zahar.


Prajitura se da la rece, aseazand deasupra o greutate(un fund de lemn mai greu).

 

TIPS-URI

1

In locul dulcetii de prune puteti folosi gem de caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Panacris 1

03.08.2013, 12:55

Angelina_Elena 1

08.08.2013, 17:00

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 12:29

mmm...o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!