Prăjitură cu ness

de ionix in Prajituri, 12 Feb 2010 | 3981 vizualizari

 

reteta am găsit-o într-o revistă acum câteva săptămâni

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri cu miere(eu am avut miere de pădure foarte dulce)
  • 5-6 linguri cu ness
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 400 g iaurt
  • Circa 300 g făină
  • O lingură praf de copt
  • Zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu ness:

200 de grame din unt, care trebuie să fie foarte moale, se amestecă cu două linguri cu miere, până se vor încorpora foarte bine.


Între timp punem ciocolata la topit împreună cu restul de unt iar când s-a topit adăugăm nesul amestecând bine până se omogenizează.


În untul amestecat cu mierea, adăugăm iaurtul şi mixăm bine.


După ce s-a încorporat iaurtul adăugăm şi restul de miere şi ciocolata topită, dacă ţi se pare prea amară poţi să mai adaugi miere.


Adăugăm praful de copt şi laptele mixând întruna.


Se adaugă făina treptat până când obtinem o compozitie asemănătoare cu cea pentru chec, e posibil să ai nevoie de mai multă făină sau mai puţină.


Compoziţia se pune într-o tavă tapetată şi se dă la cuptor, la foc mic.


Se lasă până când face o crustă deasupra.


Înăuntru compoziţia este moale, nu funcţionează testul cu scobitoarea aici.


Se lasă la răcit iar apoi se pudrează cu zahăr şi se taie în formele dorite.


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

cred ca nessul poate fi inlocuit de cacao, dar in cantitati mai mici banuiesc :p

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

ionix 1

16.02.2010, 16:59

pai, erai ocupata cand am facut-o nici n-a avut timp sa se raceasca complet si s-a mancat

silvi0ara 1

18.02.2010, 11:52

O combinatie de arome tate buna.

ionix 1

18.02.2010, 11:54

asa-i Silvioara...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura frantuzeasca

de Rocsi 9

la 11:06

Mini penne cu salsa de busuioc si fulgi de migdale

ieri la 23:27

Desert prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate