Melcisori cu visine

de diana_k in Prajituri, 11 Feb 2010 | 3004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Pt aluat:
  • 1kg faina
  • 5 oua
  • 300ml lapte
  • 250g zahar
  • 150g unt sau margarina
  • 20g drojdie uscata sau 50g proaspata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pt uns aluatul
  • 100g unt sau margarina moale
  • Pt umplut:
  • visine scurse bine de zeama, eu am folosit visine congelate.
  • Pt uns:
  • galbenus de oua si 2 linguri lapte .
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu visine:

Important e sa folosim toate ingredientele la temperatura camerei , in nici un caz reci. Tava in care le coacem de asemenea sa nu fie rece.


Intr-un vas incapator punem faina cernuta, ouale, zaharul, untul moale, vanilia si drojdia dizolvata in lapte caldut. Se framanta un aluat potrivit si il lasam la crescut.


Il impartim in doua sau in patru cum ne vine mai bine.


Intindem o foaie de 0,5cm grosime si lata de 20cm.O ungem cu unt moale si presaram zahar. Presaram visinele, rulam strans si taiem sulul in felii de 3 cm.


Asezam melcisorii in tava si ii lasam la crescut 20 minute, ii ungem cu ou si lapte presaram zahar si ii bagam in cuptorul incalzit din timp.


Cand ii scoatem din cuptor ii acoperim imediat cu un prosop curat udat bine cu apa rece si stors.


Ii lasam asa pana se racesc.Astfel vor avea coaja moale.Acelasi lucru il putem face si la cozonaci.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

ionela2682 1

26.02.2010, 14:24

foarte draguti melcisorii astia ai tai mi_ai dat idei....!

alinutzika 1

27.02.2011, 23:57

cred ca sunt tare buni..

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:21

deliciosii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute