Placinta cu prune si smantana

de Zamfira in Prajituri, 11 Aug 2013 | 6352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g prune
  • 3 oua
  • 300 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 250 g faina
  • 4 linguri gris
  • sare
  • 5 linguri zahar
  • 4 lingurite scortisoara
  • 800 ml smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu prune si smantana:

Spalam bine prunele, le desfacem in doua si scoatem samburii.


Omogenizam foarte bine galbenusurile cu 300 g zahar. Adaugam uleiul, laptele si amestecam totul cateva minute pana cand zaharul se mai topeste. Adaugam bicaronatul, sarea si faina. Batem o spuma foarte tare din cele trei albusuri si le adaugam in compozitie. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Presaram gris deasupra. Asezam prunele si presaram 5 linguri de zahar si 4 lingurite scortisoare. In final intindem cele 800 ml smantana.


Punem tava in cuptorul incalzit. In primele 10 minute focul trebuie sa fie mai puternic apoi reducem intensitatea. Timp de coacere: 35-45 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu prune si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Cris2711 1

12.08.2013, 16:03

Melinda mi-a fost tare dor de tine,pup fata draga

Zamfira 1

12.08.2013, 17:05

Multumesc!

laura_n 1

12.08.2013, 18:21

ce bunatate, chiar ceva nou de sezon

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Galusti cu prune