Sarlota Vlad

de CookieMonster in Prajituri, 31 Mar 2013 | 2467 vizualizari

 

Sotul meu si-a dorit o prajitura doar a lui, asa ca...

 

INGREDIENTE

Mousse de banane:

  • 3 banane mari
  • 250 ml de frisca
  • 50 g zahar
  • 50 g margarina
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1- 2 lingurite zeama lamaie
  • 1 plic de gelatina

Crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata menaj
  • 3 oua
  • 100 ml smantana dulce
  • 100 ml cafea neindulcita
  • 1 plic de gelatina
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota Vlad:

Mousse de banane


1. Gelatina se pune la hidratat 10 minute in 100 ml de apa rece


2. Galbenusurile, zaharul si margarina se pun intr-un vas cu fund dublu, la foc moderat. Amestecam din cand in cand cu o lingura din lemn ca sa nu se prinda. Compozitia este gata cand trecem cu lingura si ramane urma. Luam de pe foc.


3. Incalzim putin gelatina si o adugam compozitiei rezultate.


4. Curatam 2 banane, le pasam si le stropim cu putina zeama de lamaie. Se incorporeaza in crema de ou impreuna cu frisca ( eu am folosit frisca la tub).


Tava de tort cu pereti detasabili se captuseste cu folie alimentara. Banana ramasa se curata, se taie felii subtiri si se tapeteaza fundul tavii. Adaugam mousse-ul si dam la frigider 2 ore.


Crema de ciocolata


1. Ciocolata se taie bucati si impreuna cu 3 linguri de smantana se pune la topit, la foc mare, in bain - marie.


2. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare si, separat batem smantana pana devine frisca.


3. Gelatina se inmoaie in 100 ml de cafea rece timp de 10 minute dupa care o incalzim putin la foc mic.


4. Incorporati in ciocolata un galbenus, albusurile spuma, gelatina dizolvata in cafea si, la sfarsit, frisca Amestecati usor.


Ciocolata se pune peste mousse-ul de banane si se lasa la frigider minim 4 ore.


Se orneaza cu mix de fructe rosii

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota Vlad" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

CookieMonster 1

01.04.2013, 10:23

Sotul meu este un alintat, asa ca franjiturica este ca el dulce si buna

Panacris 1

01.04.2013, 14:50

diana_k 1

08.04.2013, 16:38

superrrrr

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Sarlota cu fructe