Sarlota cu fructe

de ralu_river in Torturi, 1 Noi 2012 | 16157 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 13 oua
  • 18 lg zahar
  • 1 plic gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 8 lg faina
  • o cana lapte
  • un compot de ananas
  • 1 kg portocale
  • 2 kiwi
  • 1/2 kg frisca vegetala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu fructe:

Blat:Se mixeaza 8 albusuri cu 8 lg zahar, se adauga 4 lg apa, cele 8 galbenusuri, pe rand si 8 lg de faina, in ploaie. Se da la cuptor, la foc mediu. 

Crema:5 oua intregi, 10 lg zahar, un plic de zahar vanilat si 200 ml lapte se fierb pana se ingroasa, la foc mic.Se bate frisca, se dizolva gelatina in 50 ml apa calduta si se amesteca totul cu crema racita.

Asamblare:

Se captuseste o forma rotunda cu folie alimentara si se aranjeaza felii de portocale  si kiwi taiate rondele pe fundul vasului si pe lateral. Se pune jumatate din crema. Se taie blatul in doua, se insiropeaza cu sucul de ananas din conserva. Se pune un blat peste crema. In restul de crema se amesteca cubulete de ananas si se pune peste blat. Deasupra se aseaza al doilea blat si se preseaza pentru a se umple golurile, dupa care se da la frigider pana a doua zi, cand se rastoarna pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert sarlota regala exotica