Tort cu mousse de iaurt si mousse de Nutella

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 27 Oct 2010 | 4289 vizualizari

 

acest tort l-am facut pt a sarbatorii ziua scumpuli meu sot, pe care il iubesc enorm, il postez cu intarziere, deoarece in ultima perioada nu prea am mai avut timp de calculator, insa nu v-am uitat :*

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de lapte
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt
  • ~ un pahar faina
  • esenta vanilie
  • 2-3 linguri de nca de cocos verde
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • pt mousse de iaurt:
  • un iaurt mare de piersici
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • pt maousse de nutella:
  • 5 linguri de nutella
  • 1 plic gelatina
  • 300 ml frisca lichida
  • pt decor:
  • frisca
  • colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de iaurt si mousse de Nutella:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.


Eu am folosit jumatatea ramasa de la tortul bust.


Pregatim mousse-ul de iaurt:


Mixam iaurtul cu zaharul. Mixam frisca.


Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o adaugam peste iaurt si dam 5 minute la frigider.


Dupa ce a inceput sa se intareasca, amestecam cu frisca batuta.


Pregatim mousse-ul de nutella:


Tin sa precizez ca ideea imi apartine, initial am vrut sa fac de ciocolata, insa avand nutella in casa, am zis sa incerc sa vad ce iese.


Mixam frisca, peste care adaugam nutella, omogenizam bine compozitia, apoi pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam peste.


dam 5 min la frigider dupa care incepem asamblarea.


Insiropam baltul, punem mousse-ul de iaurt, apoi cel de nutella, ornam cu frisca si dam la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de iaurt si mousse de Nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

alexia 1

27.10.2010, 23:36

santeti o familie frumoasa si pareti tare fericiti si eu sant la fel am un sot minunat o fetita de 2 ani ce vreau mai mult de la viata? sanatate! sa fii fericita iubito! apropo frumos tort!!!!!!!!!! la multi ani!!!!!!!!!

nadina73 1

27.10.2010, 23:52

LA MULTI ANI pentu Dorutineri de tot super inimioara voastra pentru tati

Dana Cristea - pusikmea 1

02.11.2010, 11:46

teo, alexia, nadina multumim din suflet

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de coacaze rosii/negre
  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort "Negru si alb"