Tort cu mousse de iaurt si mousse de Nutella

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 27 Oct 2010 | 3477 vizualizari

 

acest tort l-am facut pt a sarbatorii ziua scumpuli meu sot, pe care il iubesc enorm, il postez cu intarziere, deoarece in ultima perioada nu prea am mai avut timp de calculator, insa nu v-am uitat :*

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de lapte
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt
  • ~ un pahar faina
  • esenta vanilie
  • 2-3 linguri de nca de cocos verde
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • pt mousse de iaurt:
  • un iaurt mare de piersici
  • 300 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • pt maousse de nutella:
  • 5 linguri de nutella
  • 1 plic gelatina
  • 300 ml frisca lichida
  • pt decor:
  • frisca
  • colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de iaurt si mousse de Nutella:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, apa, uleiul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie, cocosul, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.


Eu am folosit jumatatea ramasa de la tortul bust.


Pregatim mousse-ul de iaurt:


Mixam iaurtul cu zaharul. Mixam frisca.


Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dupa care o adaugam peste iaurt si dam 5 minute la frigider.


Dupa ce a inceput sa se intareasca, amestecam cu frisca batuta.


Pregatim mousse-ul de nutella:


Tin sa precizez ca ideea imi apartine, initial am vrut sa fac de ciocolata, insa avand nutella in casa, am zis sa incerc sa vad ce iese.


Mixam frisca, peste care adaugam nutella, omogenizam bine compozitia, apoi pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o turnam peste.


dam 5 min la frigider dupa care incepem asamblarea.


Insiropam baltul, punem mousse-ul de iaurt, apoi cel de nutella, ornam cu frisca si dam la rece pana in momentul servirii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de iaurt si mousse de Nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

alexia 1

27.10.2010, 23:36

santeti o familie frumoasa si pareti tare fericiti si eu sant la fel am un sot minunat o fetita de 2 ani ce vreau mai mult de la viata? sanatate! sa fii fericita iubito! apropo frumos tort!!!!!!!!!! la multi ani!!!!!!!!!

nadina73 1

27.10.2010, 23:52

LA MULTI ANI pentu Dorutineri de tot super inimioara voastra pentru tati

Dana Cristea - pusikmea 1

02.11.2010, 11:46

teo, alexia, nadina multumim din suflet

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!