Tort Diplomat cu topping de ciocolata

de Chris13 in Torturi, 7 Dec 2010 | 10395 vizualizari

 

Este un tort usor de facut care l-am pregatit pentru majoratul meu. mi-a luat ceva timp sa il fac dar rezultatele au fost pe masura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru sarlota:
  • 6 galbenusuri de ou
  • 1 cana de zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 varf de sare
  • 4 plicuri de gelatina
  • Pentru frisca
  • 6 albusuri spuma
  • 1 kg frisca  lichida (hulala)
  • 4 plicuri de zahar vanilat
  • 4 sau 6 plicuri intaritor de  frisca
  • Pentru ornare:
  • 2 sau 3 plicuri de frisca de la dt. Otker + 3 intaritoare de frisca , in afara celor pentru charlota
  •  fructe: banane , ananas, kivi, piersica, portocala,capsuni ( orice dupa preferinta)
  • topping de ciocolata din comert
  • biscuiti sau piscoturi in loc de blat.
  •  o cratita sau o forma pentru prajituri cu o punga inauntru pentru a lua forma dorita
  • Pentru trandafiri:
  • miere 
  • lapte praf

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu topping de ciocolata:

Pentru charlota:


Pentru prima parte se amesteca 6 galbenusuri de ou + o cana de zahar + 200 ml lapte si varful de sare, la foc mic pana se incheaga si se da dupa aceea la racit.


Pentru Gelatina


Plicurile de gelatina se golesc intr-un castronas si se adauga o cana de zeama sau compot de la fructe. Dupa ce s-a inchegat se pune la topit gelatina intr-un vas cu apa oparita sau se poate pune foarte bine intr-o craticioara micuta pe foc . Dupa ce se topeste amestecul si gelatina devine lichida se pune si ea putin la racit, altfel riscam sa se topeasca prima crema.


Cand ambele s-au racit putin, intr-atat sa nu mai friga, ci sa fie caldute se amesteca.


Intre timp:



  1. se bat spuma 6 albusuri impreuna cu frisca lichida , zaharul vanilat si intaritorul de frisca.

  2. fructele se taie cubulete si puneti-le la scurs intr-o sita, urmand ca apoi sa se amestece cu frisca

  3. dupa ce compozitia a fost asezata in forma , deasupra se pun biscutii sau piscoturile ce vor tine locul blatului la rasturnare


Cele doua creme se amesteca treptat intr-un castron mai mare cu tot cu fructe si compozitia se toarna in forma.


Se baga la frigider trei ore , timp in care se incheaga si ia forma dorita.


Dupa ce l-am scos din frigider se rastoarna pe un platou si se scoate punga de pe el ( punga are rolul sa nu se lipeasca de tava compozitia).


Pentru ornare:


Plicurile de frisca se amesteca cu lapte 3 plicuri + 300 ml lapte + 3 plicuri intaritor de frisca. Se bate cu mixerul si se orneaza tortul cu ea pe margini si deasupra


Pentru trandafiri :


Se amesteca o lingurita sau 2 de miere la 3-4 de lapte praf, se pun cantitati in functie de cati trandafiri vreti sa faceti.


Ca totul sa arate si mai delicios se pune topingul de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu topping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

13.11.2012, 11:41

La multi ani

Panacris 1

13.11.2012, 12:43

La multi ani si multa sanatate!

gabriela_aysondu 1

13.11.2013, 09:50

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Shaorma la farfurie
  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat