Tort Diplomat cu topping de ciocolata

de Chris13 in Torturi, 7 Dec 2010 | 13997 vizualizari

 

Este un tort usor de facut care l-am pregatit pentru majoratul meu. mi-a luat ceva timp sa il fac dar rezultatele au fost pe masura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru sarlota:
  • 6 galbenusuri de ou
  • 1 cana de zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 varf de sare
  • 4 plicuri de gelatina
  • Pentru frisca
  • 6 albusuri spuma
  • 1 kg frisca  lichida (hulala)
  • 4 plicuri de zahar vanilat
  • 4 sau 6 plicuri intaritor de  frisca
  • Pentru ornare:
  • 2 sau 3 plicuri de frisca de la dt. Otker + 3 intaritoare de frisca , in afara celor pentru charlota
  •  fructe: banane , ananas, kivi, piersica, portocala,capsuni ( orice dupa preferinta)
  • topping de ciocolata din comert
  • biscuiti sau piscoturi in loc de blat.
  •  o cratita sau o forma pentru prajituri cu o punga inauntru pentru a lua forma dorita
  • Pentru trandafiri:
  • miere 
  • lapte praf

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu topping de ciocolata:

Pentru charlota:

Pentru prima parte  se amesteca 6 galbenusuri de  ou + o cana de zahar + 200 ml lapte si  varful de sare, la foc mic pana se incheaga si se da dupa aceea la racit.

Pentru Gelatina

Plicurile de gelatina se golesc intr-un castronas si se adauga o cana de  zeama sau compot de la fructe.  Dupa ce  s-a inchegat se pune  la topit gelatina intr-un vas cu apa oparita sau se poate pune foarte bine intr-o craticioara micuta pe foc . Dupa ce se topeste amestecul si gelatina devine lichida se  pune si ea putin la racit, altfel riscam sa se topeasca prima crema.

Cand ambele s-au racit putin, intr-atat sa nu mai friga, ci sa fie caldute se amesteca.

Intre timp:

  1.  se bat spuma 6 albusuri impreuna cu frisca lichida , zaharul vanilat si intaritorul de  frisca.
  2.  fructele se taie  cubulete si puneti-le la scurs intr-o sita, urmand ca apoi sa se amestece cu frisca
  3. dupa ce compozitia a fost asezata in forma  , deasupra se pun biscutii sau piscoturile ce vor tine locul blatului la rasturnare

Cele doua creme se amesteca treptat intr-un castron mai mare  cu tot cu fructe si compozitia se  toarna in forma.

 Se baga la frigider trei  ore , timp in care se incheaga si ia forma dorita.

Dupa ce  l-am scos din frigider se rastoarna pe un platou si se scoate punga de pe el ( punga are rolul sa nu se lipeasca de tava compozitia).

Pentru ornare:

Plicurile de frisca se amesteca cu lapte 3 plicuri + 300 ml lapte + 3 plicuri intaritor de frisca. Se bate cu mixerul si se orneaza tortul cu  ea pe margini si deasupra

Pentru trandafiri :

Se amesteca   o lingurita sau 2 de miere la 3-4  de lapte praf,  se pun   cantitati in functie de cati trandafiri vreti sa faceti.

Ca totul sa arate si mai delicios se   pune topingul de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu topping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort in straturi