Tort Padurea Neagra (Reinventat)

de Lavinia in Torturi, 28 Oct 2013 | 12058 vizualizari

 

Astazi este ziua mosului nostru drag care implineste o frumoasa varsta ,anume 80 de ani!La multi ani bunicu`!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri de apa
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 lingura mare de miere
  • Stratul de ciocolata :
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 80 ml frisca lichida
  • Crema:
  • 400 g lapte condensat
  • 200 ml lapte
  • 2 pliculete gelatina+100 ml apa rece
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema de visine:
  • 250 g visine (fara samburi)
  • 3 linguri de zahar
  • 3 lingurite amidon+3 linguri de apa
  • Decor:
  • ciocolata rasa
  • visine
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra (Reinventat):

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa iar zaharul este topit. Adauga uleiul, apa si galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua. Adauga lingura cu lingura din amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos .

Tapeteaza o tava (26 cm) cu unt si faina (hartie de copt) si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute (testul scobitorii). Lasa blatul la racit peste noapte apoi taie-l in 3 parti cu ajutorul unui cutit foarte ascutit sau un taietor special de blaturi.

Fierbe apa cu zaharul pana se topeste zaharul apoi lasa siropul la racit pana ajunge la temperatura camerei si adauga mierea.

Topeste ciocolata cu frisca lichida pe baie de abur. Insiropeaza doua felii de blat apoi unge-le cu ciocolata topita si da la frigider pana se intareste complet ciocolata.

Intre timp prepara cremele.

Pune visinele la fiert cu zaharul pana se topeste zaharul apoi pune-le intr-un blender si paseaza-le pana devin un piure fin .

Dizolva amidonul cu apa apoi adauga-l peste piureul de visine si pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Lasa crema la racit.

Pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Amesteca laptele condensat cu 100 ml lapte. Pune gelatina pe baie de abur pana se topeste cu restul de lapte(atentie sa nu fiarba) apoi adaug-o peste laptele condensat. Mixeaza frisca tare cu esenta de vanilie apoi adauga crema de lapte condensat in 2-3 transe amestecand bine pana ce este perfect incorporata. Da crema la frigider pentru 30 de minute pana prinde consistenta (amesteca din cand in cand in ea)

Pe platoul pe care vei servi tortul pune prima foaie de blat.(unsa cu ciocolata). Adauga 1/3 din crema apoi cu ajutorul unui posh pune din loc in loc 1/2 din crema de visine. Pune a doua foaie de blat ,crema de lapte si restul de crema de visine apoi acopera cu ultimul blat pe care il insiropezi in prealabil. Imbraca tortul cu restul de crema si decoreaza-l dupa preferinte cu ciocolata rasa,aveline din crema si visine.

Lasa tortul la rece peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra (Reinventat)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Raffaello