Tort Padurea Neagra (Reinventat)

de Lavinia in Torturi, 28 Oct 2013 | 7222 vizualizari

 

Astazi este ziua mosului nostru drag care implineste o frumoasa varsta ,anume 80 de ani!La multi ani bunicu`!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 40 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri de apa
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 1 lingura mare de miere
  • Stratul de ciocolata :
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 80 ml frisca lichida
  • Crema:
  • 400 g lapte condensat
  • 200 ml lapte
  • 2 pliculete gelatina+100 ml apa rece
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema de visine:
  • 250 g visine (fara samburi)
  • 3 linguri de zahar
  • 3 lingurite amidon+3 linguri de apa
  • Decor:
  • ciocolata rasa
  • visine
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra (Reinventat):

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa iar zaharul este topit. Adauga uleiul, apa si galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua. Adauga lingura cu lingura din amestecul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos .

Tapeteaza o tava (26 cm) cu unt si faina (hartie de copt) si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute (testul scobitorii). Lasa blatul la racit peste noapte apoi taie-l in 3 parti cu ajutorul unui cutit foarte ascutit sau un taietor special de blaturi.

Fierbe apa cu zaharul pana se topeste zaharul apoi lasa siropul la racit pana ajunge la temperatura camerei si adauga mierea.

Topeste ciocolata cu frisca lichida pe baie de abur. Insiropeaza doua felii de blat apoi unge-le cu ciocolata topita si da la frigider pana se intareste complet ciocolata.

Intre timp prepara cremele.

Pune visinele la fiert cu zaharul pana se topeste zaharul apoi pune-le intr-un blender si paseaza-le pana devin un piure fin .

Dizolva amidonul cu apa apoi adauga-l peste piureul de visine si pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Lasa crema la racit.

Pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Amesteca laptele condensat cu 100 ml lapte. Pune gelatina pe baie de abur pana se topeste cu restul de lapte(atentie sa nu fiarba) apoi adaug-o peste laptele condensat. Mixeaza frisca tare cu esenta de vanilie apoi adauga crema de lapte condensat in 2-3 transe amestecand bine pana ce este perfect incorporata. Da crema la frigider pentru 30 de minute pana prinde consistenta (amesteca din cand in cand in ea)

Pe platoul pe care vei servi tortul pune prima foaie de blat.(unsa cu ciocolata). Adauga 1/3 din crema apoi cu ajutorul unui posh pune din loc in loc 1/2 din crema de visine. Pune a doua foaie de blat ,crema de lapte si restul de crema de visine apoi acopera cu ultimul blat pe care il insiropezi in prealabil. Imbraca tortul cu restul de crema si decoreaza-l dupa preferinte cu ciocolata rasa,aveline din crema si visine.

Lasa tortul la rece peste noapte.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Padurea Neagra (Reinventat)-0
Tort Padurea Neagra (Reinventat)-1
Tort Padurea Neagra (Reinventat)-2
Tort Padurea Neagra (Reinventat)-3
Tort Padurea Neagra (Reinventat)-4
Tort Padurea Neagra (Reinventat)-5
Tort Padurea Neagra (Reinventat)-6
Tort Padurea Neagra (Reinventat)-7
Tort Padurea Neagra (Reinventat)-8
Tort Padurea Neagra (Reinventat)-9
Tort Padurea Neagra (Reinventat)-10
Tort Padurea Neagra (Reinventat)-11
Tort Padurea Neagra (Reinventat)-12
Tort Padurea Neagra (Reinventat)-13
Tort Padurea Neagra (Reinventat)-14

COMENTARII (28)

AndreaE

AndreaE 1

30.10.2013, 15:57

Ce bine arata !!!

 Lavinia

Lavinia 1

30.10.2013, 16:53

Multumesc

marcela1979

marcela1979 1

31.10.2013, 06:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!