Tort cu ciocolata

de ionela84 in Torturi, 8 Noi 2013 | 3650 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 8 oua
  • 8 lg ulei
  • 8 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 2 pliculete praf de copt
  • 1 vf de cutit de sare
  • Crema de ciocolata amaruie
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 lg lichior de ciocolata(sau esenta de rom)
  • Crema de ciocolata alba
  • 300 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 30 g nuca de cocos mozaic
  • Decor
  • 400 g ciocolata cu alune
  • inima de ciocolata"Heidi"
  • nuca de cocos mozaic
  • 200 g frisca
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blat: se separa ouale, se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand cu o spatula sau lingura de lemn NU MIXER, adaugam treptat faina omogenizam, punem uleiul treptat amestecand bine dupa fiecare lingura. Procedam la fel cu cacaoa, praful de copt si sarea. Tapetam o tava rotunda (diam 26 cm) cu hartie de copt si introducem in cuptorul PREINCALZIT! pana trece testul cu scobitoare la foc mic

Lasam sa se raceasca si taiem in 3

Crema de ciocolata amaruie: Intr-o craticioara pe foc mic punem frisca lichida la incalzit, o aducem pana aproape de punctul de fierbere dar nu o lasam sa dea in clocot, luam de pe foc, punem ciocolata rupta bucatele cat mai mici si amestecam continuu pana se incorporeaza bine. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca  total, cand e rece mixam incet pana devine pufoasa si adaugam la sfarsit lichiorul, dam la rece

Crema de ciocolata alba:Procedam la fel ca pt cea amaruie doar ca la sfarsit adaugam usor fulgii de cocos, dam la rece

Asamblare: Primul blat-crema amaruie-al 2-lea blat-crema alba-ultimul blat

Pt decor imbracam tortul in frisca,pe margini pridem "liniile de ciocolata"iar deasupra pudram cu nuca mozaic si asezam inimioara de ciocolata

TIPS-URI

1

Eu pt creme am dat cicolata pe razatoarea mare ca sa se topeasca cat mai repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diana_k 1

11.11.2013, 13:45

ionela84 1

11.11.2013, 17:24

Rita Ilies 1

01.04.2015, 17:47

Ai de capu' meuuuuuuuu! Un kil de ciucalatăăăăăăăăăăă! Waaaaaaaaaaaaa!!! Vreauuuuuuu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu menta si ciocolata