Tort cu ciocolata

de ionela84 in Torturi, 8 Noi 2013 | 2100 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 8 oua
  • 8 lg ulei
  • 8 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 2 pliculete praf de copt
  • 1 vf de cutit de sare
  • Crema de ciocolata amaruie
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 lg lichior de ciocolata(sau esenta de rom)
  • Crema de ciocolata alba
  • 300 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 30 g nuca de cocos mozaic
  • Decor
  • 400 g ciocolata cu alune
  • inima de ciocolata"Heidi"
  • nuca de cocos mozaic
  • 200 g frisca
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blat: se separa ouale, se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul amestecand cu o spatula sau lingura de lemn NU MIXER, adaugam treptat faina omogenizam, punem uleiul treptat amestecand bine dupa fiecare lingura. Procedam la fel cu cacaoa, praful de copt si sarea. Tapetam o tava rotunda (diam 26 cm) cu hartie de copt si introducem in cuptorul PREINCALZIT! pana trece testul cu scobitoare la foc mic


Lasam sa se raceasca si taiem in 3


Crema de ciocolata amaruie: Intr-o craticioara pe foc mic punem frisca lichida la incalzit, o aducem pana aproape de punctul de fierbere dar nu o lasam sa dea in clocot, luam de pe foc, punem ciocolata rupta bucatele cat mai mici si amestecam continuu pana se incorporeaza bine. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca total, cand e rece mixam incet pana devine pufoasa si adaugam la sfarsit lichiorul, dam la rece


Crema de ciocolata alba:Procedam la fel ca pt cea amaruie doar ca la sfarsit adaugam usor fulgii de cocos, dam la rece


Asamblare: Primul blat-crema amaruie-al 2-lea blat-crema alba-ultimul blat


Pt decor imbracam tortul in frisca,pe margini pridem "liniile de ciocolata"iar deasupra pudram cu nuca mozaic si asezam inimioara de ciocolata

 

TIPS-URI

1

Eu pt creme am dat cicolata pe razatoarea mare ca sa se topeasca cat mai repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

diana_k 1

11.11.2013, 13:45

ionela84 1

11.11.2013, 17:24

Rita Ilies 1

01.04.2015, 17:47

Ai de capu' meuuuuuuuu! Un kil de ciucalatăăăăăăăăăăă! Waaaaaaaaaaaaa!!! Vreauuuuuuu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata alba si afine