Desert tort cu crema de ciocolata si crema de zmeura

de mirela0911 in Torturi, 10 Feb 2019 | 273 vizualizari

 

O combinatie irezistibila de crema de ciocolata si crema de zmeura!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 175 g zahar
  • 2 lg apa rece
  • 3 lg ulei
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Crema de ciocolata:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lgt esenta rom
  • 200 ml frisca batuta
  • 2 batoane milky way (atat am avut eu, dar se poate si fara)

Crema de zmeura:

  • 300 g zmeura congelata
  • 100 ml apa
  • 4 lg zahar
  • 2 lg amidon
  • 200 ml frisca batuta

Pt. insiropat:

  • 500 ml apa
  • 4 lg zahar
  • coaja rasa de lamaie bio

Mai avem nevoie de:

  • 350 g piscoturi
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • zmeura, visine
  • diferite dulciuri pentru ornat
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ciocolata si crema de zmeura:

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in continuare pana se dizolva si se obtine o spuma densa, lucioasa. Se adauga cele 2 lg apa rece si se mai mixeaza putin. Se da deoparte mixerul.


Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se incorporeazza cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in spuma in 2-3 reprize.


Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 25x38 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. Se scoate din tava, se pune pe un gratar si se lasa la racit dupa care se taie in doua pe orizontala.


Crema de ciocolata: Se rupe ciocolata in bucatele mici si se pun intr-o craticioara. Se toarna frisca lichida si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata si se omogenizeaza compozitia. Se lasa la rece 1 ora. Se adauga apoi esenta de rom si se mixeaza pana devine pufoasa si mai deschisa la culoare. Se incorporeaza apoi frisca batuta. Din aceasta crema se pastreaza si pentru decor.


Pt. insiropat: Se pune intr-un ibric apa impreuna cu zaharul. Se lasa sa fiarba 5 minute, se ia de pe foc, se lasa usor sa se tempereze apoi se adauga coaja rasa de lamaie. Se lasa la racit.


Crema de zmeura: Se pune zmeura congelata cu cei 100 ml apa pe foc sa dea 2-3 clocote. Se da apoi totul prin blender. Se strecoara piureul obtinut pentru a indeparta semintele de la zmeura. Se pune intr-o craticioara, se adauga zaharul si amidonul. Se amesteca bine si se pune pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit apoi se amesteca cu frisca batuta. Si din aceasta crema se pastreaza pentru ornat.


Asamblare tort: Pe un planseu sau tava se asaza primul blat. Se insiropeaza apoi se unge cu crema de ciocolata. Batoanele de milky way se taie in feliute si se asaza din loc in loc peste crema de cioocolata (se poate si fara). Se ia apoi cate un piscot, se introduce pt 2 secunde in sirop si se asaza peste crema de ciocolata unul langa altul. Se unge blatul de piscoturi cu crema de zmeura apoi se asaza cel de-al doilea blat insiropat.


Se bat smantana pt frisca si frisca lichida impreuna cu zaharul pudra vanilat pana se obtine o frisca mai consistenta. Se unge tortul cu frisca, se fac moatze din crema de ciocolata, crema de zmeura, se asaza fructele si bucatile de dulciuri dupa cum credeti de cuviinta, dupa imaginatia fiecaruia. Crema de zmeura am folosit-o pentru a scrie urarea.


Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

In loc de zmeura se poate prepara o crema de capsuni, visine, afine sau orice preferati.

2

Dimensiunea tavii folosite este de 25x38 cm.

3

Daca folositi o tava mai mica, ati putea taia blatul in trei si astfel se renunta la piscoturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata si crema de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Gherca Daniela 1

12.02.2019, 15:32

super delicios!

RuxyRux 1

13.02.2019, 11:24

Deosebit tortul tau, sa-ti traiasca copilul minunat!

mirela0911 1

13.02.2019, 21:07

Va multumesc pentru urari!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

8600 puncte

RODIMUR

8000 puncte

Constelatialeu

7270 puncte

mirela0911

6410 puncte

gaby_gabytza

5600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone si visine