Tort Minge

de Miha in Torturi, 2 Dec 2009 | 12453 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri apa minerala
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 3 linguri Nesquik
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 g unt
  • 6 linguri frisca lichida
  • 50 ml coniac
  • Minge:
  • 100 g ciocolata alba
  • 300 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Minge:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu apa minerala si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi cacaoa si praful de budinca, ce se poate inlocui cu amidon, daca nu va place. La sfarsit incorporam si faina amestecata cu praful de copt, usor cu miscari de sus in jos.

Compozitia o turnam intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea.

Crema:

Topim ciocolata impreuna cu frisca. Dam deoparte si adaugam coniacul. Lasam la racit.

Untul moale, la temperatura camerei, il frecam spuma, dupa care vom incorpora in el ciocolata topita si racita. Dam la frigider cateva minute.

Minge:

Ciocolata am topit-o impreuna cu 50 ml de frisca. Dupa ce s-a racorit compozitia am adaugat gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece. Am dat la frigider pana la racirea completa apoi am incorporat restul de frisca batuta.

Am tapetat un castron cu folie alimentara si am pus compozitia, am "sigilat" si am dat la frigider pana s-a intarit.

Blatul copt si racit il taiem in 2, il insiropam cu putin sirop de zahar ars, umplem cu crema de ciocolata si acoperim cu frisca batuta.

Pentru decorul mingii, am topit ciocolata si am intins-o pe hartie de copt, dupa care am decupat hexagoanele. Am gasit o forma prin sortatorul Amirei. :))

Eu sunt doar un chibit :)) , nu stiu daca chiar asa arata o minge adevarata de fotbal, dar macar seamana de departe. :))

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Minge" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Miha 1

03.12.2009, 20:03

Caty, n-am mai facut acum poze la procesul de fabricatie. Uita-te la Tortul Buburuza si vei intelege. Daca mai ai nelamuriri sunt aici.

pana_luminita 1

04.12.2009, 11:42

foarte ingenioase torturile tale

ionix 1

05.12.2009, 19:11

e clar, trebuie sa ma specializez pana o sa fac un copil... bravo Miha...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Plachie de peste cu mamaliga
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!