Tort cu frisca si mure

de T I M E A in Torturi, 29 Noi 2013 | 5664 vizualizari

 

V-am aratat deja acest tort cu care am sarbatorit de curand doi ani de blog si acum vin si cu reteta, una simpla dar de efect si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un varf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 8 linguri faina
  • Sirop:
  • 12-15 linguri lichior de mure
  • Umplutura:
  • 350 gr frisca lichida indulcita (Meggle folosesc eu)
  • aprox 100-150 gr mure (congelate)
  • Ornat:
  • 150 gr frisca lichida indulcita + cateva mure
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si mure:

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare.


La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.


Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (17-20 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 30 de minute.


Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt. Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem blatul in trei.


Intr-un bol mixam frisca pana se intareste (atentie sa nu fie foarte foarte tare pt a se putea intinde mai usor si sa ramana mai pufoasa).


Asezam prima foaie de blat pe un platou si insiropam cu 4-5 linguri de lichior. Punem un strat de frisca peste care punem jumatate din mure. Apasam usor cu degetele sa intre murele in frisca.


Urmeaza a doua foaie de blat apoi ca si la prima: lichior - frisca - mure.


Deasupra urmeaza a treia foaie de blat pe care o insiropam si o ungem cu frisca. Am mai pastrat 2 linguri din frisca pentru margine.


Dam la frigider aprox 2-3 ore dupa care scoatem din frigider si cu frisca pastrata ungem tortul de jur imprejur.


Mixam si cele 150 ml frisca si cu un pos sau o seringa ornam de jur imprejur cu floricele.


Deasupra facem cateva moturi de frisca peste care asezam apoi cateva mure.


Dam din nou la frigider cateva ore inainte de a servi.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi in loc de mure zmeura

2

Daca nu aveti lichior de mure, muteti folosi unul de zmeura sau alt lichior de fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

T I M E A 1

30.11.2013, 15:46

multumesc frumos Lavinia

Ligia Bxl 1

02.12.2013, 10:53

minunat,bravo

T I M E A 1

04.12.2013, 19:30

multumesc Ligia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu lime si afine - Dukan