Chec marmorat cu cacao

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 25 Apr 2015 | 1786 vizualizari

 

Buna bucatarasi frumosi ! Cum am tras chiulul in ultimul timp am pregatit un chec asa ca la ora 22:00 dupa 9 ore se servici ! Va urez un weekend placut !

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 400 g zahar
  • 400 g faina
  • 2 lingurite praf copt
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 8 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 50 g cacao
  • un praf sare

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat cu cacao:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul de albusuri si galbenusuri, lingura cu lingura amestecand tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din albusuri.


Tapetam doua tavi de chec cu hartie de copt si bordurile le ungem cu ulei si turnam in cele doua tavi si lasam circa 3 linguri de compozitie in recipient !


In alt vas amestecam cacao cu lingurile de apa si apoi le adaugam in compozitia ramasa .


Adaugam din compoztia cu cacao in compozitia din tavi si cu un cutit intindem cacao pt a forma un model frumos !


Se da la cuptor preincalzit pt circa 45 min.


Se face testul cu scobitoaarea si se lasa la racit !


Se taie si se poate savura !!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Andreea Baraboi 1

25.04.2015, 17:40

Multumesc frumos

Gherca Daniela 1

25.04.2015, 19:30

pufos si delicioas!

Rocsi 1

26.04.2015, 21:31

Iau o feliuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Chec simplu ca la bunica