Chec marmorat cu cacao

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 25 Apr 2015 | 1971 vizualizari

 

Buna bucatarasi frumosi ! Cum am tras chiulul in ultimul timp am pregatit un chec asa ca la ora 22:00 dupa 9 ore se servici ! Va urez un weekend placut !

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 400 g zahar
  • 400 g faina
  • 2 lingurite praf copt
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 8 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 50 g cacao
  • un praf sare

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat cu cacao:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul de albusuri si galbenusuri, lingura cu lingura amestecand tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din albusuri.


Tapetam doua tavi de chec cu hartie de copt si bordurile le ungem cu ulei si turnam in cele doua tavi si lasam circa 3 linguri de compozitie in recipient !


In alt vas amestecam cacao cu lingurile de apa si apoi le adaugam in compozitia ramasa .


Adaugam din compoztia cu cacao in compozitia din tavi si cu un cutit intindem cacao pt a forma un model frumos !


Se da la cuptor preincalzit pt circa 45 min.


Se face testul cu scobitoaarea si se lasa la racit !


Se taie si se poate savura !!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Andreea Baraboi 1

25.04.2015, 17:40

Multumesc frumos

Gherca Daniela 1

25.04.2015, 19:30

pufos si delicioas!

Rocsi 1

26.04.2015, 21:31

Iau o feliuta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec cu piure de mere si ciocolata