Chec marmorat, cu glazura de ciocolata

de merisor in Prajituri, 15 Iun 2014 | 6693 vizualizari

 

Face treaba buna multicookerul acesta!
A iesit un chec tare pufos, bun si aspectuos!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 1 varf lingurita sare
  • 6 linguri faina
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de rom

Pentru glazura:

  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingura frisca lichida
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 25 gr ciocolata alba
  • 1 lingurita frisca lichida
  • 1/2 lingurita ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat, cu glazura de ciocolata:

Sursa mea de inspiratie, prajitura Alinei07(cu literele dublate:)))))) :


http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-marmorata-56276.html


Pentru aluat:


Separam albusurile de galbenusuri.


Mixam albusurile cu putina sare, apoi vom adauga treptat zaharul, mixand in continuare.


Adaugam pe rand galbenusurile, apoi uleiul si 4 linguri de faina.


Punem jumatate din compozitie intr-un alt vas si adaugam in ea 2 linguri de cacao si esenta de rom, iar in cealalta compozitie, adaugam coaja rasa de lamaie, esenta de lamaie si 2 linguri de faina.


Ungem vasul multicookerului cu putin ulei si incepem sa punem compozitiile in el, alternand cate doua linguri de compozitie alba si doua linguri de compozitie neagra, pana la epuizarea ambelor compozitii.


Conectam aparatul la sursa de curent si din butonul MENU, selectam functia BAKE.


Setam timpul la 40 de minute si temperatura la 150 grade de la butoanele COOKING TIME, respectiv TEMPERATURE.


Inchidem capacul si apasam butonul START.


In ultimele 5 minute eu am intors blatul pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos.


Dupa expirarea timpului, scoatem vasul din multicooker si mai lasam blatul in el cateva minute, dupa care il rasturnam pe platou si il lasam sa se raceasca.


Pentru glazuri:


Punem ciocolata amaruie rupta bucatele impreuna cu frisca si uleiul intr-un vas, pe baie de aburi si amestecam in ea pana se dilueaza si se uniformizeaza totul, apoi o vom intinde fierbinte peste blatul racit.


Procedam la fel si cu ciocolata alba si o vom intinde in cerculete peste ciocolata neagra, apoi cu varful unui cutit, trasam cateva linii, incepand de la mijlocul blatului catre margini.


Dam prajitura la rece pana se intareste glazura, apoi o vom portiona.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat, cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

MOKUSKA 1

17.06.2014, 17:07

laura_n 1

17.06.2014, 17:14

daca vindea altceva, ma bagam ))))

Panacris 1

17.06.2014, 17:22

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!