Chinezoaica

de LUK in Prajituri, 4 Mar 2012 | 8343 vizualizari

 

Am vazut mai multe variante ale acestei prajituri.Eu am facut reteta vazuta la Miha.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 150gr zahar
  • 200gr unt 
  • 40gr cacao
  • 100gr faina
  • 1 praf copt
  • esenta rom
  • 250gr nuca
  • optional 2-3 patratele de ciocolata amaruie taiata mic

Glazura:

  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar(am pus zahar pudra)
  • esenta rom-optinal
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chinezoaica:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul si esenta de rom, pana devine ca o crema. Se adauga nuca macinata, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao.


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de unt, amestecand usor .


Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit tava de tarta primita de la bucataras si nu a trebuit sa mai ung cu nimic sau sa folosesc hartie de copt,are 26cm diamatru).Presarati ciocolata taiata marunt si coaceti la 145 de grade cca 30min.


Glazura:


Galbenusurile se mixeaza cu zahar si esenta pana devin albe, ca o crema si aproape ca si-au dublat volumul. Se toarna peste blatul copt, se niveleaza si se da din nou la cuptor, pana se intareste glazura si incepe sa se rumeneasca, aproximativ 10 minute.Eu am lasat o mai mult si s-au intarit f tare.


Se lasa la racit in tava dupa care portionam si optional presaram ciocolata rasa.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

MotanLaOale 1

05.03.2012, 11:44

bun bun

Adinuta 1

05.03.2012, 13:19

alinutzika 1

05.03.2012, 15:08

arata bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chinezoaica