Chec marmorat si glazurat cu ciocolata

de marcelika in Prajituri, 26 Sep 2013 | 8616 vizualizari

 

mai tot timpul fac checuri, doar ca glazurat am "omis" .....sunt baba , recunosc, si mai uit cate ceva...:)....de data asta nu l-am mai ratat.....sa mai fi fost....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 8 linguri de faina,
  • 2 linguri de cacao,
  • nuca,
  • razatura de lamaie(o lingurita cu varf....eu am in la frigider razatura de lamaie cu zahar, tot timpul anului),
  • 8 linguri ulei,
  • 200 gr ciocolata menaj ,
  • 50 gr unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat si glazurat cu ciocolata:

Separati albusul de galbenus. Se bate galbenusul cu 5 linguri de zahar pana se topeste acesta si are consistenta unei smantani, se adauga uleiul incet  si se continua baterea .

Se bat albusurile (mai intai fara zahar) pana cand se fac spuma , se adauga celelalte 5 linguri de zahar (tot odata) si se continua baterea la modul cel mai rapid. Se pune galbenusul peste albus impreuna cu razatura de lamaie si se incorporeaza usor.

Impartim compozitia in doua, in prima compozitie punem 5 linguri de faina si amestecam usor, in cealalta compozitie punem restul de 3 linguri de faina si cele 2 de cacao si incorporam.

Pregatim cele doua tavi in care punem hartie de copt si incepem "operatiunea". Incepem din mijlocul tavii, precum gaina...:)) si  punem o lingura de compozitie alba, una neagra, una peste cealalta de fiecare data. La sfarsit peste fiecare punem nuca si bagam in cuptorul preincalzit.

Dupa ce s-au copt , ii lasam la racit, apoi glazuram cu ciocolata  ( topita la bain-marie impreuna cu untul ) .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat si glazurat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale