Chec "Ochi de pisica"

de Angelina_Elena in Prajituri, 25 Oct 2012 | 2922 vizualizari

 

Reteta este preluata din revista "Click Pofta Buna!"

 

INGREDIENTE

  • 150 unt
  • 150 g zahar pudra
  • 225 g faina
  • 4 oua mari
  • 2 linguri cacao
  • 15 linguri lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 12-16 biscuiti fragezi
  • gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "Ochi de pisica":

Untul moale se mixeaza spuma cu zaharul pudra.


Adaugam treptat galbenusurile si laptele.


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia precedenta, amestecand usor de jos in sus cu o spatula.


Faina cernuta se amesteca cu cacaoa si praful de copt, apoi o incorporam treptat peste compozitia de albusuri cu unt, zahar si lapte.


Din aluatul astfel obtinut pastram 2-3 linguri, iar restul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei.


Biscuitii se lipesc cate doi cu gem de prune, apoi se aseaza oblic de-a lungul tavii, pe mijloc, in doua randuri, apasandu-i usor in aluat.


Restul de aluat se pune peste biscuiti, se uniformizeaza apoi se da tava la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.


Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca in tava, apoi in scoatem si il taiem feliute.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de chec cu diametrul de 25/11 cm.

2

Folositi biscuiti de dimensiuni mai mici, ai mei au fost cam maricei.

3

Eu am folosit biscuitii ramasi de saptamana trecuta, 10 la numar, dar puteti pune mai multi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "Ochi de pisica"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Panacris 1

14.06.2013, 08:03

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 10:33

foarte bun ...

sebirizescu 1

01.12.2013, 22:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec "Inima"