Chec "Ochi de pisica"

de Angelina_Elena in Prajituri, 25 Oct 2012 | 3994 vizualizari

 

Reteta este preluata din revista "Click Pofta Buna!"

 

INGREDIENTE

  • 150 unt
  • 150 g zahar pudra
  • 225 g faina
  • 4 oua mari
  • 2 linguri cacao
  • 15 linguri lapte
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 12-16 biscuiti fragezi
  • gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec "Ochi de pisica":

Untul moale se mixeaza spuma cu zaharul pudra.


Adaugam treptat galbenusurile si laptele.


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in compozitia precedenta, amestecand usor de jos in sus cu o spatula.


Faina cernuta se amesteca cu cacaoa si praful de copt, apoi o incorporam treptat peste compozitia de albusuri cu unt, zahar si lapte.


Din aluatul astfel obtinut pastram 2-3 linguri, iar restul il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei.


Biscuitii se lipesc cate doi cu gem de prune, apoi se aseaza oblic de-a lungul tavii, pe mijloc, in doua randuri, apasandu-i usor in aluat.


Restul de aluat se pune peste biscuiti, se uniformizeaza apoi se da tava la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.


Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca in tava, apoi in scoatem si il taiem feliute.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Am folosit o tava de chec cu diametrul de 25/11 cm.

2

Folositi biscuiti de dimensiuni mai mici, ai mei au fost cam maricei.

3

Eu am folosit biscuitii ramasi de saptamana trecuta, 10 la numar, dar puteti pune mai multi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec "Ochi de pisica"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Panacris 1

14.06.2013, 08:03

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 10:33

foarte bun ...

sebirizescu 1

01.12.2013, 22:49

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5392 puncte

Constelatialeu

4752 puncte

mihaelar63

4714 puncte

Rocsi

4666 puncte

Panacris

3686 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui dezosate cu mustar la cuptor

ieri la 19:34

Piept de pui umplut

de katty 6

ieri la 18:45

Supa crema de fasole verde

de katty 6

ieri la 17:50

Salata de vinete cu ardei kapia si nuci

de katty 6

ieri la 17:24

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos marmorat