Chec pufos cu nuci

de gaby_duceag in Prajituri, 4 Feb 2014 | 9588 vizualizari

 

..desi.....as fi putut sa ii spun
gâteau moelleux aux noix :)))))); sau de ce nu...пушистый торт с орехами :))))))))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari (sau 5 oua mici)
  • o canita zahar tos
  • o canita faina de grau
  • o lingurita praf de copt
  • 6 linguri ulei
  • un varf cutit sare
  • 3 linguri zeama lamaie
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • o lingura cacao
  • 150 gr nuci

am masurat zaharul si faina cu o canita de 150 ml

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu nuci:


  1. Separa albusurile de galbenusuri. mixeaza albusurile cu sarea, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare.

  2. Galbenusurile freaca-le impreuna cu uleiul.

  3. Cerne faina, amestec-o cu praful de copt stins in seama de lamaie, si adaug-o peste albusurile spuma.

  4. Adauga si galbenusurile, coaja rasa de lamaie si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.

  5. Tapeteaza o tava obisnuita de chec cu hartie de copt, ia lingura cu lingura jumatate din cantitatea de compozitie si pune in tava.

  6. In jumatatea ramasa adauga cacaua si pune compozitia rezultata peste cea din tava.

  7. Nuca rupe-o cu mana si presar-o pe toata suprafata compozitiei.

  8. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace checul la foc mic, pana trece testul cu scobitoarea.



M-a inspirat – http://www.bucataras.ro/retete/chec-pufos-cu-nuci-stafide-si-rahat-52415.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

Angelina_Elena 1

05.06.2014, 17:35

Minunat!

bettyC 1

16.12.2014, 11:18

cat de bine arata

noiinbucatarie 1

10.01.2017, 11:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos (ciambellone soffice)