Chec pufos cu portocale

de MotanLaOale in Prajituri, 18 Iun 2016 | 1003 vizualizari

 

Inspitaria a venit de la Gabytza. Intradevar un chec foarte, foarte pufos si bun bun.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 80g faina
  • 60ml suc de portocale proaspat stors
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 50g + 75g zahar
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 8g amidon
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu portocale:

Se separa ouale.


Se amesteca galbenusurile cu cu 50g zahar si zaharul vanilat.


Se adauga uleiul si sucul de portocale si se mixeaza in continuare.


Se pune faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit coaja rasa de portocala.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga 75g zahar si amidonul si se mixeaza pana se topeste zaharul.


Se pune peste galbenusuri si se omogenizeaza usor cu o spatula de jos in sus.


Se unge o forma cu ulei si se tapeteaza cu faina. Eu am folosit forma de guguluf.


Sa alegeti un vas mai mare deoarece creste foarte mult.


Se introduce in cuptorup preincalzit la foc mic pentru 45-50 minute.


Se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Se scoate din forma (la mine a fost destul de greu ca a crescut peste) si se lasa la racit complet.


Se poate presara cu zahar pudra.


Se feliaza si se serveste.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

19.07.2016, 10:34

kytz 1

18.12.2016, 19:55

MotanLaOale 1

18.12.2016, 20:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Harisi