Prajitura cu crema de iaurt, capsuni si fructe tropicale

de Rocsi in Prajituri, 23 Iun 2016 | 4989 vizualizari

 

Aromata, racoroasa, cu fructe, minunata pentru acest sezon cald! Haideti la o portie, ca stiu ca va place!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 3 linguri zahar
    • 3 linguri ulei
    • 5 linguri faina
    • 50 gr ciocolata alba
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
    • un praf de sare
    Crema:
    • 250 gr mascarpone
    • 400 gr iaurt
    • 2 linguri smantana de tara
    • 5 linguri zahar pudra
    • 1 compot fructe de padure 420 gr
    • 250-300 gr capsuni
    • 6 foi de gelatina (10 gr)
    • 1 linguri plina coaja rasa de lamaie
    • 3 lingurite extract de vanilie
    • 2 linguri amaretto
    • frunzulite de menta
    • decoratiuni de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de iaurt, capsuni si fructe tropicale:

Blatul: Ciocolata o rupem bucatele. O topim pe baie de aburi si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Galbenusurile le mixam cu zaharul, apoi punem si uleiul. Adaugam ciocolata topita, mixam, apoi punem faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta de silicon, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam cu hartie de copt, o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Turnam compozitia de blat, o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12-14 minute. Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Crema: Intr-un bol punem mascarponele, zaharul pudra, smantana si le mixam. Adaugam coaja rasa de lamaie, iaurtul, vanilia, amaretto si amestecam usor. Fructele tropicale le scurgem bine de sirop, le adaugam in crema. Foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute in apa rece. Le scoatem dupa acest timp, le scurgem bine si le punem intr-un bol, apoi le topim pe baie de aburi. Turnam in fir subtire gelatina topita si amestecam repede in crema pentru a o incorpora bine. Capsunile le spalam, le stergem usor cu niste servetele si le taiem pe jumatate. Pe un platou punem un inel reglabil, punem folie alimetara inclusiv pe peretii inelului. Asezam blatul, fixam bine inelul in jurul blatului, iar peste punem jumatati de capsuni, lasand putina distanta intre ele. Turnam crema, o nivelam si introducem prajitura in frigider peste noapte. A doua zi, scoatem inelul si folia. Decoram cu jumatati de capsuni, frunze de menta si decoratiuni de ciocolata. Portionam si servim. Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de iaurt, capsuni si fructe tropicale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Rocsi 1

25.04.2017, 10:54

Aletta

Sidy 1

13.04.2018, 07:14

Delicios tortul acesta ! Exact pe gustul meu...

Rocsi 1

13.04.2018, 10:19

Sidonia, multumesc mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine