Chec pufos glazurat cu ciocolata

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 26 Ian 2017 | 574 vizualizari

 

Cel mai pufos chec care l-am facut pana acum, cu o aroma deosebita si ciocolata.
Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr de faina
  • 200 gr de zahar
  • 4 lg de ulei
  • 1/2 praf de copt
  • 2 pl zahar vanilat cu aroma de rom
  • 1 lg de cacao
  • 1 praf de sare
  • Glazura:
  • 2 ciocolati mari
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos glazurat cu ciocolata:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea pana se intaresc. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Separat galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza. Turnam galbenusurile peste compozitia de albusuri si le incorporam bine.


Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam cu ajutorul unei spatule in compozitia de albusuri. Omogenizam bine. Pregatim 2 forme tapetate cu hartie de copt. Turnam aluatul in forme si pastram putin aluat pe care il amestecam cu cacaua si-l repartizam in ambele forme. Cu ajutorul unui betisor de gratar, incorporam aluatul cu cacaua in cel fara.


Introducem formele la cuptor la 200 de grade C si facem testul cu scobitoarea. Cand checul este gata, il scoatem din cuptor sa se raceasca, daca aveti rabdare. Separat, intr-o craticioara, topim cele 2 ciocolate pe care le rupem in bucati si glazuram checurile cu ea. Ornam cu ce dorim. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in loc de ulei, se poate folosi unt topit.

2

secretul consta in oua proaspete si faina sa fie de calitate superioara.

3

puteti folosi orice fruct la acest aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos glazurat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

oanapl 1

27.01.2017, 14:02

Buun!

kytz 1

27.01.2017, 18:11

reisnaor_2006 1

28.01.2017, 11:18

multumesc dragii mei

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu brinza dulce