Chec pufos marmorat

de nacularisa in Prajituri, 13 Apr 2014 | 7641 vizualizari

 

Este un chec foarte pufos,deloc innecacios,aromat si sper sa va placa si voua! :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 1 cana zahar (250 g),
  • 1 cana faina,
  • un praf de sare,
  • 1 lg ulei,
  • 1 lg cacao,
  • esenta vanilie,
  • coaja de lamaie/portocala,
  • miez de nuca
  • zahar pudra pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos marmorat:

-se separa galbenusurile de albusuri


-se bat albusurile spuma tare,adaugandu-se ulterior zaharul si se mixeaza pana se topeste acesta


-galbenusurile se amesteca cu 1 lg ulei si un praf de sare


-peste albusuri se adauga amestecul de galbenusuri,mixandu-se pana la omogenizare


-se adauga si faina treptat si se amesteca cu un tel,cu miscari de jos in sus ,pana se incorporeaza


-se adauga esenta de vanilie,coaja confiata de lamaie/portocala si optional amestec pudra vanilie+rom ce se gaseste la lidl


-se unge tava de chec cu ulei/unt/margarina si se tapeteaza cu faina


-jumatate din compozitie se amesteca cu 1 lg de cacao


-turnam in tava,cu aj a doua lg,alternativ,2 lg de compozitie alba,1 lg de compozitie maro,pornindu-se din mijloc,pt ca aluatul,pe masura ce tot adaugam,el se intinde si se uniformizeaza in tava.Astfel el va iesi tigrat.Lingurile nu se amesteca intre ele(una este pt compoz alba,si cealalta pt cea maro)


-luam o scobitoare si doar superficial ne jucam,realizand un mozaic


-punem mieji de nuca pe deasupra si bagam la cuptorul preincalzit 40'-60' (pana trece testul cu scobitoarea)


-scoatem tava,o lasam sa se raceasca 1'-2',iar apoi cu lama unui cutit,desprindem usor checul de tava,rasturnam si batem usor in tava ca sa se desprinda


-cand s-a mai racorit il putem taia si pudra optional(este suficient de dulce si de aromat,incat nu mai este necesara pudrarea)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos marmorat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

nacularisa 1

14.04.2014, 08:32

MotanLaOale 1

14.04.2014, 08:34

merisor 1

14.04.2014, 08:58

Ce frumos este!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chec cu fulgi de ciocolata si cacao