Chec pufos marmorat

de nacularisa in Prajituri, 13 Apr 2014 | 7206 vizualizari

 

Este un chec foarte pufos,deloc innecacios,aromat si sper sa va placa si voua! :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua,
  • 1 cana zahar (250 g),
  • 1 cana faina,
  • un praf de sare,
  • 1 lg ulei,
  • 1 lg cacao,
  • esenta vanilie,
  • coaja de lamaie/portocala,
  • miez de nuca
  • zahar pudra pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos marmorat:

-se separa galbenusurile de albusuri


-se bat albusurile spuma tare,adaugandu-se ulterior zaharul si se mixeaza pana se topeste acesta


-galbenusurile se amesteca cu 1 lg ulei si un praf de sare


-peste albusuri se adauga amestecul de galbenusuri,mixandu-se pana la omogenizare


-se adauga si faina treptat si se amesteca cu un tel,cu miscari de jos in sus ,pana se incorporeaza


-se adauga esenta de vanilie,coaja confiata de lamaie/portocala si optional amestec pudra vanilie+rom ce se gaseste la lidl


-se unge tava de chec cu ulei/unt/margarina si se tapeteaza cu faina


-jumatate din compozitie se amesteca cu 1 lg de cacao


-turnam in tava,cu aj a doua lg,alternativ,2 lg de compozitie alba,1 lg de compozitie maro,pornindu-se din mijloc,pt ca aluatul,pe masura ce tot adaugam,el se intinde si se uniformizeaza in tava.Astfel el va iesi tigrat.Lingurile nu se amesteca intre ele(una este pt compoz alba,si cealalta pt cea maro)


-luam o scobitoare si doar superficial ne jucam,realizand un mozaic


-punem mieji de nuca pe deasupra si bagam la cuptorul preincalzit 40'-60' (pana trece testul cu scobitoarea)


-scoatem tava,o lasam sa se raceasca 1'-2',iar apoi cu lama unui cutit,desprindem usor checul de tava,rasturnam si batem usor in tava ca sa se desprinda


-cand s-a mai racorit il putem taia si pudra optional(este suficient de dulce si de aromat,incat nu mai este necesara pudrarea)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos marmorat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

nacularisa 1

14.04.2014, 08:32

MotanLaOale 1

14.04.2014, 08:34

merisor 1

14.04.2014, 08:58

Ce frumos este!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu unt