Chec pufos numai din albusuri

de Cristina_N in Dulciuri, 17 Ian 2017 | 777 vizualizari

 

Ca la bucătărași acasă

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de albusuri (250 ml capacitate cană)
  • 1 cana de făină cernută
  • 1/2 cana de zahăr (se poate pune până la 1 cana de zahar) - tos sau pudră

ATENȚIE! Măsurați cu aceeași cană ingredientele, pentru a păstra proporțiile.

  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1 esență vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1-2 linguri zeama de lămâie (opțional)
  • 1-2 linguri de cacao
  • 1 esență rom
  • 1praf sare
  • 1 linguriță praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos numai din albusuri:

1. Amestecați făina cernută în prealabil, cu coaja de lămâie și praful de copt. (Menționez că pentru chechișorul din poze, eu nu am adăugat praf de copt, neavând la momentul respectiv în casă, însă rețeta conține în mod normal și praf de copt).


2. Bateți albușurile împreună cu vârful de sare până ce acestea își dublează volumul (în medie aproximativ 10 - 15 minute). Se adaugă zahărul în ploaie, treptat, inclusiv cel vanilat (după cele aproximativ 15 minute). Se va obține o consistență ca de bezea.


3. Încorporați făina în compoziția de albușuri, acesta fiind și momentul pentru a adăuga esența de vanilie și, dacă doriți, 2 linguri de zeamă de lămâie pentru a da un gust fresh, răcoritor și foarte aromat checului.


4. Puneți trei sferturi din compoziție în forma tapetată cu folie de copt.


5. Adăugați în sfertul de compoziție rămas 1-2 linguri de cacao și esența de rom și omogenizați.


6. Adăgați restul de compoziție în forma de chec și dați-i ce model doriți: răsuciri cu lingura, valuri valuri cu furculița, modele jucăușe cu bețigașe etc.


7. Dați la cuptorul preîncalzit la 180 grade C, pentru aproximativ 20-25 minute, în funcție de cuptor.



Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Pudrați checul cu zahăr pudră, după ce acesta s-a răcit.

2

Dacă adăugați 1/2 cană de zahăr și nu este destul de dulce pentru gustul dvs., merge de minune o linguriță de gem sau dulceață peste felia de chec, alături de un ceai aromat.

3

Dacă doriți sa fie și mai aromat, puteți adăuga și coaja rasă de la o portocală.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos numai din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

mirela0911 1

22.01.2017, 17:42

E tare bun!

oanapl 1

24.01.2017, 16:29

Cristina_N 1

27.01.2017, 10:46

Multumesc tare mult pentru feedback! Sa aveti pofta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Chec cu zmeura