Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Ca la bucătărași acasă
ATENȚIE! Măsurați cu aceeași cană ingredientele, pentru a păstra proporțiile.
1. Amestecați făina cernută în prealabil, cu coaja de lămâie și praful de copt. (Menționez că pentru chechișorul din poze, eu nu am adăugat praf de copt, neavând la momentul respectiv în casă, însă rețeta conține în mod normal și praf de copt).
2. Bateți albușurile împreună cu vârful de sare până ce acestea își dublează volumul (în medie aproximativ 10 - 15 minute). Se adaugă zahărul în ploaie, treptat, inclusiv cel vanilat (după cele aproximativ 15 minute). Se va obține o consistență ca de bezea.
3. Încorporați făina în compoziția de albușuri, acesta fiind și momentul pentru a adăuga esența de vanilie și, dacă doriți, 2 linguri de zeamă de lămâie pentru a da un gust fresh, răcoritor și foarte aromat checului.
4. Puneți trei sferturi din compoziție în forma tapetată cu folie de copt.
5. Adăugați în sfertul de compoziție rămas 1-2 linguri de cacao și esența de rom și omogenizați.
6. Adăgați restul de compoziție în forma de chec și dați-i ce model doriți: răsuciri cu lingura, valuri valuri cu furculița, modele jucăușe cu bețigașe etc.
7. Dați la cuptorul preîncalzit la 180 grade C, pentru aproximativ 20-25 minute, în funcție de cuptor.
Poftă bună!
1
Pudrați checul cu zahăr pudră, după ce acesta s-a răcit.
2
Dacă adăugați 1/2 cană de zahăr și nu este destul de dulce pentru gustul dvs., merge de minune o linguriță de gem sau dulceață peste felia de chec, alături de un ceai aromat.
3
Dacă doriți sa fie și mai aromat, puteți adăuga și coaja rasă de la o portocală.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult