Chec pufos numai din albusuri

de Cristina_N in Dulciuri, 17 Ian 2017 | 14934 vizualizari

 

Ca la bucătărași acasă

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de albusuri (250 ml capacitate cană)
  • 1 cana de făină cernută
  • 1/2 cana de zahăr (se poate pune până la 1 cana de zahar) - tos sau pudră

ATENȚIE! Măsurați cu aceeași cană ingredientele, pentru a păstra proporțiile.

  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1 esență vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1-2 linguri zeama de lămâie (opțional)
  • 1-2 linguri de cacao
  • 1 esență rom
  • 1praf sare
  • 1 linguriță praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos numai din albusuri:

1. Amestecați făina cernută în prealabil, cu coaja de lămâie și praful de copt. (Menționez că pentru chechișorul din poze, eu nu am adăugat praf de copt, neavând la momentul respectiv în casă, însă rețeta conține în mod normal și praf de copt).

2. Bateți albușurile împreună cu vârful de sare până ce acestea își dublează volumul (în medie aproximativ 10 - 15 minute). Se adaugă zahărul în ploaie, treptat, inclusiv cel vanilat (după cele aproximativ 15 minute). Se va obține o consistență ca de bezea.

3. Încorporați făina în compoziția de albușuri, acesta fiind și momentul pentru a adăuga esența de vanilie și, dacă doriți, 2 linguri de zeamă de lămâie pentru a da un gust fresh, răcoritor și foarte aromat checului. 

4. Puneți trei sferturi din compoziție în forma tapetată cu folie de copt.

5. Adăugați în sfertul de compoziție rămas 1-2 linguri de cacao și esența de rom și omogenizați.

6. Adăgați restul de compoziție în forma de chec și dați-i ce model doriți: răsuciri cu lingura, valuri valuri cu furculița, modele jucăușe cu bețigașe etc.

7. Dați la cuptorul preîncalzit la 180 grade C, pentru aproximativ 20-25 minute, în funcție de cuptor.

 

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Pudrați checul cu zahăr pudră, după ce acesta s-a răcit.

2

Dacă adăugați 1/2 cană de zahăr și nu este destul de dulce pentru gustul dvs., merge de minune o linguriță de gem sau dulceață peste felia de chec, alături de un ceai aromat.

3

Dacă doriți sa fie și mai aromat, puteți adăuga și coaja rasă de la o portocală.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos numai din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mirela0911 1

22.01.2017, 17:42

E tare bun!

oanapl 1

24.01.2017, 16:29

Cristina_N 1

27.01.2017, 10:46

Multumesc tare mult pentru feedback! Sa aveti pofta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu frisca