Napolitana cu ciocolata si nuci

de Catalina L in Dulciuri, 8 Mai 2015 | 3771 vizualizari

 

M-am inspirat de la reteta lui Anca - merci beaucoup

http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-in-foi-de-napolitana-cu-biscuiti-51369.html

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g ciocolata
  • 30 g zahar
  • 250 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 50 g rahat
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitana cu ciocolata si nuci:

Punem la incalzit laptele cu ciocolata si zaharul.


Nu trebuie sa fiarba, il luam de pe foc cand ciocolata s-a topit si amestecam.


Cand s-a racit un pic adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste.


Mixam biscuitii si nucile, rahatul il taiem bucatele.


Adaugam biscuitii, nucile, romul si rahatul la compozitia initiala si amestecam.


Punem compozitia obtinuta pe prima foaie de napolitana, intindem bine pe toata suprafata.


Punem a doua foaie si presam un pic pe toata suprafata. Punem peste prajitura o tava intinsa si dam la rece cateva ore.


O portionam - spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere.


Pofta buna!!







 

TIPS-URI

1

Spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana cu ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

08.05.2015, 20:45

Vreau si eu!

Catalina L 1

08.05.2015, 21:11

mihaelar63 1

09.05.2015, 12:23

Bune napolitanele . Mai ales cu ciocolata si nuca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada din foi Lica