Napolitana cu ciocolata si nuci

de Catalina L in Dulciuri, 8 Mai 2015 | 15679 vizualizari

 

M-am inspirat de la reteta lui Anca - merci beaucoup http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-in-foi-de-napolitana-cu-biscuiti-51369.html

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g ciocolata
  • 30 g zahar
  • 250 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 50 g rahat
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitana cu ciocolata si nuci:

Punem la incalzit laptele cu ciocolata si zaharul.

Nu trebuie sa fiarba, il luam de pe foc cand ciocolata s-a topit si amestecam.

Cand s-a racit un pic adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste.

Mixam biscuitii si nucile, rahatul il taiem bucatele. 

Adaugam biscuitii, nucile, romul si rahatul la compozitia initiala si amestecam.

Punem compozitia obtinuta pe prima foaie de napolitana, intindem bine pe toata suprafata.

Punem a doua foaie si presam un pic pe toata suprafata. Punem peste prajitura o  tava intinsa si dam la rece cateva ore.

O portionam - spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere.

Pofta buna!!



TIPS-URI

1

Spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana cu ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bomboane de ciocolata