Napolitana cu ciocolata si nuci

de Catalina L in Dulciuri, 8 Mai 2015 | 6084 vizualizari

 

M-am inspirat de la reteta lui Anca - merci beaucoup

http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-in-foi-de-napolitana-cu-biscuiti-51369.html

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g ciocolata
  • 30 g zahar
  • 250 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 50 g rahat
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitana cu ciocolata si nuci:

Punem la incalzit laptele cu ciocolata si zaharul.


Nu trebuie sa fiarba, il luam de pe foc cand ciocolata s-a topit si amestecam.


Cand s-a racit un pic adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste.


Mixam biscuitii si nucile, rahatul il taiem bucatele.


Adaugam biscuitii, nucile, romul si rahatul la compozitia initiala si amestecam.


Punem compozitia obtinuta pe prima foaie de napolitana, intindem bine pe toata suprafata.


Punem a doua foaie si presam un pic pe toata suprafata. Punem peste prajitura o tava intinsa si dam la rece cateva ore.


O portionam - spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere.


Pofta buna!!







 

TIPS-URI

1

Spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana cu ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

08.05.2015, 20:45

Vreau si eu!

Catalina L 1

08.05.2015, 21:11

mihaelar63 1

09.05.2015, 12:23

Bune napolitanele . Mai ales cu ciocolata si nuca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana