Chec rapid

de Cris2711 in Dulciuri, 13 Iun 2015 | 3495 vizualizari

 

Normal este reteta clasica cu 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei.....dar primind oua de rata de la o colega de servici, am folosit doar 3 oua la reteta,deoarece sunt mai mari. Noua ne place sa-l mancam imediat langa o cana cu cafea sau o cana cu lapte. Doar ce a mai ramas in poza am putut fotografia,l-am mancat caldut ca nu am mai avut rabdare,de aceea ii putin cam sifonat:))))

 

INGREDIENTE

  • 3 oua de rata
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita cacao
  • 100 g migdale sfaramate
  • 1 zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec rapid:

Intr-un castron de marime mijlocie se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

Cand au o culoare de galben deschis se adauga uleiul si apa, rand pe rand pana se omogenizeaza.

Intr-un alt castron se bat albusurile cu un praf de sare.

Tava se unge cu ulei si cu faina.

Cuptorul se preincalzeste la 160° C.

In crema de gabenusuri se adauga si faina si albusurile batute spuma.

Se incorporeaza si migdalele sfaramate.

Se toarna compozitia in tava (jumatate din ea cu cacao iar cealalta jumatate fara cacao) se da la cuptor pentru circa 30-35 de minute.

Se face testul cu scobitoarea in mijlocul checului.

Cand este gata, se intredeschide usa cuptorului, se opreste temperatura si dupa zece minute se scoate de la cuptor.

Apoi se scoate din forma si se pune pe o placa de lemn.

Se lasa la racit si se pune zahar pudra deasupra.

 

TIPS-URI

1

Eu pun la albusuri alaturi de priza de sare si o lingura de zahar

2

Se pot adauga nuci,fructe

3

Langa o cana cu cacao este foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III negru

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (26)

mirela0911 1

14.06.2015, 08:43

Hmmm ce bun! Ce bine ar fi mers acum la cafeluta mea!

Cris2711 1

14.06.2015, 13:21

va multumesc frumos dragii mei

-Licurici- 1

14.06.2015, 14:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gulas de porc cu cartofi si galuste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Chec la tava cu visine