Chec rapid

de Cris2711 in Dulciuri, 13 Iun 2015 | 2992 vizualizari

 

Normal este reteta clasica cu 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei.....dar primind oua de rata de la o colega de servici, am folosit doar 3 oua la reteta,deoarece sunt mai mari. Noua ne place sa-l mancam imediat langa o cana cu cafea sau o cana cu lapte. Doar ce a mai ramas in poza am putut fotografia,l-am mancat caldut ca nu am mai avut rabdare,de aceea ii putin cam sifonat:))))

 

INGREDIENTE

  • 3 oua de rata
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita cacao
  • 100 g migdale sfaramate
  • 1 zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec rapid:

Intr-un castron de marime mijlocie se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.


Cand au o culoare de galben deschis se adauga uleiul si apa, rand pe rand pana se omogenizeaza.


Intr-un alt castron se bat albusurile cu un praf de sare.


Tava se unge cu ulei si cu faina.


Cuptorul se preincalzeste la 160° C.


In crema de gabenusuri se adauga si faina si albusurile batute spuma.


Se incorporeaza si migdalele sfaramate.


Se toarna compozitia in tava (jumatate din ea cu cacao iar cealalta jumatate fara cacao) se da la cuptor pentru circa 30-35 de minute.


Se face testul cu scobitoarea in mijlocul checului.


Cand este gata, se intredeschide usa cuptorului, se opreste temperatura si dupa zece minute se scoate de la cuptor.


Apoi se scoate din forma si se pune pe o placa de lemn.


Se lasa la racit si se pune zahar pudra deasupra.


TIPS-URI

1

Eu pun la albusuri alaturi de priza de sare si o lingura de zahar

2

Se pot adauga nuci,fructe

3

Langa o cana cu cacao este foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mirela0911 1

14.06.2015, 08:43

Hmmm ce bun! Ce bine ar fi mers acum la cafeluta mea!

Cris2711 1

14.06.2015, 13:21

va multumesc frumos dragii mei

-Licurici- 1

14.06.2015, 14:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de mascarpone cu fructe, la pahar

de RODIMUR 7

pe 06.08 la 22:51

Tocana de legume

pe 04.08 la 22:08

Balmos

pe 04.08 la 20:19

Paste cu hribi si sos alb

de Rocsi 9

pe 04.08 la 18:58

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos din albusuri