Chec rapid

de Cris2711 in Dulciuri, 13 Iun 2015 | 4934 vizualizari

 

Normal este reteta clasica cu 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei.....dar primind oua de rata de la o colega de servici, am folosit doar 3 oua la reteta,deoarece sunt mai mari. Noua ne place sa-l mancam imediat langa o cana cu cafea sau o cana cu lapte. Doar ce a mai ramas in poza am putut fotografia,l-am mancat caldut ca nu am mai avut rabdare,de aceea ii putin cam sifonat:))))

 

INGREDIENTE

  • 3 oua de rata
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita cacao
  • 100 g migdale sfaramate
  • 1 zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec rapid:

Intr-un castron de marime mijlocie se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

Cand au o culoare de galben deschis se adauga uleiul si apa, rand pe rand pana se omogenizeaza.

Intr-un alt castron se bat albusurile cu un praf de sare.

Tava se unge cu ulei si cu faina.

Cuptorul se preincalzeste la 160° C.

In crema de gabenusuri se adauga si faina si albusurile batute spuma.

Se incorporeaza si migdalele sfaramate.

Se toarna compozitia in tava (jumatate din ea cu cacao iar cealalta jumatate fara cacao) se da la cuptor pentru circa 30-35 de minute.

Se face testul cu scobitoarea in mijlocul checului.

Cand este gata, se intredeschide usa cuptorului, se opreste temperatura si dupa zece minute se scoate de la cuptor.

Apoi se scoate din forma si se pune pe o placa de lemn.

Se lasa la racit si se pune zahar pudra deasupra.

 

TIPS-URI

1

Eu pun la albusuri alaturi de priza de sare si o lingura de zahar

2

Se pot adauga nuci,fructe

3

Langa o cana cu cacao este foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mirela0911 1

14.06.2015, 08:43

Hmmm ce bun! Ce bine ar fi mers acum la cafeluta mea!

Cris2711 1

14.06.2015, 13:21

va multumesc frumos dragii mei

-Licurici- 1

14.06.2015, 14:44

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec fara grasime...fara cuptor :)