Chec sah

de eclerash in Dulciuri, 24 Oct 2010 | 12048 vizualizari

 

trebuie sa va inarmati cu rabdare daca intentionati sa il faceti :)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 400 g zahar
  • 500 g faina
  • 13 linguri apa
  • 1 pachet margarina 
  • 2 lamai
  • 1 l lapte
  • 100 g zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 50 g cacao
  • 100 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec sah:

Separam albusurile de gabenusuri.Pe cele dintai le batem pana devin spuma si apoi adaugam peste ele cele 2 cani de zahar ce a fost topit la foc  in 13 linguri de apa(il adaugam fierbinte!)astfel compozitia isi va dubla volumul.Incepem sa adaugam cate un galbenus continuand sa mixam compozitia,apoi adaugam si 2 cani de faina in ploaie in ploaie,iar la sfarsit zaharul vanilinat.Impartim compozitia in doua parti egale si pe una dintre ele o amestecam cu cacao.Punem compozitia alba si maro in tavi separate de chec si dam la cuptorul ce a fost incalzit in prealabil.

Intre timp ne apucam de creme.Vor fi 2 creme pe care le vom amesteca la un moment dat.

Crema 1:Laptele il fierbem si racit.Dupa ce s-a racit il punem pe aragaz cu 7 linguri de faina si 3 linguri de zahar si amestecam pana cand capata consistenta unei budinci.La sfarsit adaugam si coaja celor 2 lamai si lasam sa se raceasca.

Crema 2:Pachetul de margarina il frecam cu cele 100 g de zahar pudra si apoi adaugam sucul celor 2 lamai.

Cand crema 1 s-a racit in totalitate o amescam cu crema 2.

Acum vom incepe sa taiem checurile in fasii cu o latime de 2 cm (cum se vede si in foto) si punem cate o fasie alba si una maro,una alba si una maro avand grija ca intre ele sa punem crema,astfel recompunand checul.Il punem in folie alimentara pentru a patrunde crema intre fasii si astfel sa se lipeasca.Peste cateva ore indepartam folia si incepem sa il imbracam in aceiasi crema si deasupra putem pune ciocolata rasa sau nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec sah" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos