Chec sah

de eclerash in Dulciuri, 24 Oct 2010 | 6466 vizualizari

 

trebuie sa va inarmati cu rabdare daca intentionati sa il faceti :)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 400 g zahar
  • 500 g faina
  • 13 linguri apa
  • 1 pachet margarina 
  • 2 lamai
  • 1 l lapte
  • 100 g zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 50 g cacao
  • 100 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec sah:

Separam albusurile de gabenusuri.Pe cele dintai le batem pana devin spuma si apoi adaugam peste ele cele 2 cani de zahar ce a fost topit la foc in 13 linguri de apa(il adaugam fierbinte!)astfel compozitia isi va dubla volumul.Incepem sa adaugam cate un galbenus continuand sa mixam compozitia,apoi adaugam si 2 cani de faina in ploaie in ploaie,iar la sfarsit zaharul vanilinat.Impartim compozitia in doua parti egale si pe una dintre ele o amestecam cu cacao.Punem compozitia alba si maro in tavi separate de chec si dam la cuptorul ce a fost incalzit in prealabil.


Intre timp ne apucam de creme.Vor fi 2 creme pe care le vom amesteca la un moment dat.


Crema 1:Laptele il fierbem si racit.Dupa ce s-a racit il punem pe aragaz cu 7 linguri de faina si 3 linguri de zahar si amestecam pana cand capata consistenta unei budinci.La sfarsit adaugam si coaja celor 2 lamai si lasam sa se raceasca.


Crema 2:Pachetul de margarina il frecam cu cele 100 g de zahar pudra si apoi adaugam sucul celor 2 lamai.


Cand crema 1 s-a racit in totalitate o amescam cu crema 2.


Acum vom incepe sa taiem checurile in fasii cu o latime de 2 cm (cum se vede si in foto) si punem cate o fasie alba si una maro,una alba si una maro avand grija ca intre ele sa punem crema,astfel recompunand checul.Il punem in folie alimentara pentru a patrunde crema intre fasii si astfel sa se lipeasca.Peste cateva ore indepartam folia si incepem sa il imbracam in aceiasi crema si deasupra putem pune ciocolata rasa sau nuca macinata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec sah" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

epurasha2bb 1

18.11.2010, 12:59

5f!

elena1988 1

02.02.2011, 19:30

gaby_gabytza 1

29.09.2011, 08:41

eu aduc piesele sa jucam o partida si cn castiga mananca tabla de sah

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fina