Chec simplu

de luminita20_2006 in Dulciuri, 10 Sep 2009 | 7553 vizualizari

 

numai bun pentru dimineata alaturi de un pahar cu lapte;)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 350 gr faina
  • 1 lingurita amoniu
  • 1 lingurita zeama de la lamaie
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 300 gr zahar
  • 120 gr margarina
  • 3 linguri cacaco
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu:

In primul rand toate componentele trecuie sa fie la temperatura camerei.

Se separa galbenusurile de albus, Galbenusurile se amesteca cu 200 gr de zahar si marcarina pana ce devine o compozitier omogena, se incorporeaza faina si amidonul stins cu zeama de lamaie, se adauga si coaja de la lamaie si zaharul vanilat apoi se amesteca bine; Separat se bat albusurile spuma si se adauga in ploaie zaharul ramas apoi incorporam compozita in cea de gabenus amestecand usor sa nu se lase. O tava de chec se tapeteaza cu hartie de copt sau se unge cu unt. Oprim 1/3 din compozitie si adaugam cacao. Turnam compozita alba  in tava apoi deasupra cea cu cacao. Se da la cuptorul incins in prealabil 1 h la foc potrivit(  cel mai bine sa incercat cu un pai daca e gata sau nu dupa 40 min)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec simplu" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (1)

tanyapatap

tanyapatap 1

01.12.2010, 22:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!