Chec zebra

de anca_rm in Prajituri, 15 Mai 2015 | 3702 vizualizari

 

Un chec tare aratos care poate fi facut cu diverse arome. Eu am optat pentru un chec cu frisca (nu am avut iaurt) cu aroma de rom si cacao.
Checul mi se pare cel mai potrivit dulce pentru servit alaturi de ceasca de cafea dimineata, este un desert foarte versatile si simplu.
Nu stiu de ce mi-a iesit acea cocoasa , poate pentru ca l-am copt in cuptor pe lemn si nu a fost focul chiar constant , dar a fost foarte bunn cu cocoasa cu tot.

 

INGREDIENTE

  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -100 ml frisca lichida sau iaurt gras
  • -50 ml ulei
  • -200 gr faina
  • -2 linguri cacao
  • - esenta rom
  • -1 lingurita praf de copt
  • -praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

Batem ouale cu zaharul , romul si praful de sare pana devin albe si nu se mai simte zaharul , adaugam frisca lichida sau iaurtul , faina , uleiul , praful de copt si omogenizam bine .

Impartim compozitia in doua parti egale , iar intr-o parte punem cacao. Amestecam bine.

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt punem in mijloc o lingura de aluat alb , in mijlocul lui punem o lingura de aluat cu cacao, apoi urmeaza aluatul alb in mijlocul celui cu cacao si tot asa pana terminam compozitia.  

Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul scobitorii .

Lasati la racit

Serviti impreuna cu o cana de cafea , lapte sau ceai. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de Pirojki cu cartofi

de Caty 2

pe 29.01 la 13:39

Reteta de aripioare de pui picante, cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

Reteta de desert cu nuca si ciocolata

pe 22.01 la 13:14

Reteta de lasagna cu carne de porc

de Caty 2

pe 19.01 la 20:48

TOP
utilizatori

Caty

2019 puncte

mihaelar63

1303 puncte

mirela0911

1000 puncte

simona72

1000 puncte

Rocsi

872 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu pere (de post )