Cheesecake clasic

de Anamaria7 in Prajituri, 25 Aug 2009 | 6667 vizualizari

 

Un tort simplu, aspectuos si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 2 cesti biscuiti simpli faramitati (fara crema, eventual cu ceva aroma)
  • 1/4 ceasca nuca macinata
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1/2 ceasca unt topit
  • 900g crema de branza, la temperatura camerei (cea mai buna e Philadelphia, dar si cu mascarpone e bun)
  • 240g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 3 lg suc de lamaie
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 4 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake clasic:

Cuptorul se preincalzeste la 170 C. O forma rotunda de tort de 20cm se tapeteaza cu unt si faina.

Biscuitii se amesteca impreuna cu nuca, scortisoara si untul topit, apoi se folosesc la tapetat forma de tort, inclusiv pe pereti (se apasa cu dosul unei linguri).

Crema de branza se mixeaza pana cand dispar orice cocoloase, apoi se adauga zaharul, coaja si sucul de lamaie si esenta de vanilie. Se mixeaza pana la omogenizare. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu mixerul doar cat sa se uniformizeze.

Compozitia se toarna in forma peste "peretele" de biscuiti.

Forma se pune intr-o alta tava dreptunghiulara destul de inalta cat sa incapa in ea un strat de apa de cca 2-2.5 cm. Tortul se tine la cuptor pana cand devine auriu-aramiu deasupra, cam 1,5 ore. Se lasa la racit in forma.

Inainte de a-l scoate din forma, se desface cu un cutit ascutit de pe margine, cu atentie sa nu stricam stratul de biscuiti!

Inainte de servire se tine la frigider cel putin 2 ore.

TIPS-URI

1

PS. In poza e si un choux a la creme :P nu mai am alta poza cu tortul; o sa pun reteta si pentru el ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake clasic" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

de vasimur 4

pe 07.06 la 16:43

Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 07.06 la 15:08

Reteta de tocanita de cartofi cu ceapa verde si marar

de laura_n 7

pe 07.06 la 14:30

Reteta de prajitura Duo

pe 05.06 la 00:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si visine