Cheesecake clasic

de Anamaria7 in Prajituri, 25 Aug 2009 | 7343 vizualizari

 

Un tort simplu, aspectuos si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 2 cesti biscuiti simpli faramitati (fara crema, eventual cu ceva aroma)
  • 1/4 ceasca nuca macinata
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1/2 ceasca unt topit
  • 900g crema de branza, la temperatura camerei (cea mai buna e Philadelphia, dar si cu mascarpone e bun)
  • 240g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 3 lg suc de lamaie
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 4 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake clasic:

Cuptorul se preincalzeste la 170 C. O forma rotunda de tort de 20cm se tapeteaza cu unt si faina.

Biscuitii se amesteca impreuna cu nuca, scortisoara si untul topit, apoi se folosesc la tapetat forma de tort, inclusiv pe pereti (se apasa cu dosul unei linguri).

Crema de branza se mixeaza pana cand dispar orice cocoloase, apoi se adauga zaharul, coaja si sucul de lamaie si esenta de vanilie. Se mixeaza pana la omogenizare. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu mixerul doar cat sa se uniformizeze.

Compozitia se toarna in forma peste "peretele" de biscuiti.

Forma se pune intr-o alta tava dreptunghiulara destul de inalta cat sa incapa in ea un strat de apa de cca 2-2.5 cm. Tortul se tine la cuptor pana cand devine auriu-aramiu deasupra, cam 1,5 ore. Se lasa la racit in forma.

Inainte de a-l scoate din forma, se desface cu un cutit ascutit de pe margine, cu atentie sa nu stricam stratul de biscuiti!

Inainte de servire se tine la frigider cel putin 2 ore.

TIPS-URI

1

PS. In poza e si un choux a la creme :P nu mai am alta poza cu tortul; o sa pun reteta si pentru el ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake clasic" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si mere