Prajitura cu caise si zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 9 Iul 2013 | 10147 vizualizari

 

Trebuie sa profitam din plin de sezonul fructelor aromate si delicioase,la iarna o sa le ducem dorul,congelate nu mai sunt asa de bune.Asa ca am combinat niste caise cu zmeura,va garantez ca nu s-au suparat deloc ......

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1/2 pliculet praf de copt cu sofran
  • 10 linguri ulei
  • 180 g zmeura
  • 5-6 caise
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise si zmeura:

Galbenusurile le frecam cu zaharul pana acesta se topeste ,adaugam uleiul ca la maioneza. Separat albusurile le batem bine. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in galbenusuri, apoi adaugam albusurile amestecand usor de jos in sus. Oprim cateva linguri din compozitie in care adaugam cacaoa si laptele. Tapetam  tava cu unt si faina, turnam compozitia galbena si apoi pe cea maro si ne jucam un pic prin ea cu un bat de frigaruie ( cum se vede in imagine).

Caisele le curatam de coaja si le taiem in bucati mai mici apoi le tavalim prin zahar. Dam tava la cuptorul preancalzit, timp de 10 min, apoi o scoatem si punem caisele si zmeura, bagam tava din nou la cuptor. Este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem tava si lasam sa se raceasca, apoi taiem in bucati potrivite.

Se poate pudra cu zahar sau lasa asa cum este.

TIPS-URI

1

albusurile se bat cu un praf de sare

2

ca sa nu se lase fructele pe fundul tavii,nu le punem de la inceput

3

tava are dimensiunile 35/25

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire cu zmeura