Cheesecake cu capsuni si ciocolata alba

de Criss in Torturi, 3 Iun 2015 | 4628 vizualizari

 

Daca tot e sezonul fructelor mele preferate, atunci profitam de ele la maxim. :) Si ce merge cel mai bine pe caldura asta decat un cheesecake fara coacere, care se face rapid si mai e si foarte bun. Nu arata perfect, avand in vedere ca l-am facut in reprize, intre hranit/spalat/schimbat bebelusa deci nu pot decat sa ma declar multumita de ce a iesit. Oricum gustul e mult mai bun decat aspectul.

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • -300 g biscuiti populari
  • -3 linguri zahar pudra
  • -150 g unt topit
  • -1 lingurita esenta de migdale
  • Crema:
  • -600 g branza cremoasa de vaci Pilos
  • -200 g smantana grasa (Sanlacta am folosit eu)
  • -400 ml frisca lichida (Meggle)
  • -90 g ciocolata alba(Milka)
  • -180 g zahar pudra (sau dupa gust)
  • -2 plic gelatina
  • -50 ml apa rece
  • Jeleu de capsuni:
  • -350 g capsuni
  • -3-4 linguri zahar
  • -1 plic gelatina hidratata in putina apa.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu capsuni si ciocolata alba:

Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului. Se amesteca cu zaharul pudra, esenta de migdale si untul topit. Intr-o tava cu inel detasabil se pune compozitia pentru crusta si se batuceste bine cu ajutorul unei linguri. Pe margine se aseaza jumatati de capsuni. Se pune tava in frigider pana cand se prepara umplutura.


Gelatina se hidrateaza in apa rece. Intr-un vas pe baie de aburi se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu 100 ml frisca. Branza se amesteca cu smantana si zaharul pudra si se mixeaza pana rezulta o crema fina. Peste crema de branza se adauga 300 ml frisca batuta si se amesteca bine. Cand ciocolata alba s-a topit si compozitia e calduta, se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, apoi se toarna peste crema de branza si frisca. Se amesteca repede astfel incat gelatina sa nu se intareasca si se toarna toata umplutura peste blatul de biscuiti.Se pune in frigider 2 ore, dupa care se toarna deasupra jeleul de capsuni.


Capsunile se curata si se amesteca cu zaharul. Se pune vasul pe aragaz, la foc mic pana se topeste zaharul. Cu un blender vertical se mixeaza capsunile pana rezulta un sos mai gros. Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana se dizolva gelatina. Jeleul astfel obtinut se toarna peste crema si se pune tava in frigider pentru inca 2 ore, dupa care cu ajutorul unui cutit desprindem usor marginea si scoatem inelul detasabil.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu capsuni si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Criss 1

04.06.2015, 19:09

Multumesc. Ma bucur ca va place.

Valclaudia 1

06.06.2015, 07:17

foarte bine arata! Pupici bebelinei

Criss 1

06.06.2015, 13:38

Multumim.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ricotta si capsuni "Vis de fructe"