Cheesecake cu căpşuni,fara coacere

de diaconta in Dulciuri, 18 Mai 2015 | 4447 vizualizari

 

Pentru că am deja două săptămâni de când sunt la dietă şi am rezistat fără „dulce”,am zis că merit un desert mai puţin caloric(cu foarte puţin zahăr),ca să prind curaj să merg mai departe.
Oricum,eu nu sunt adepta dietelor drastice, mai degrabă adaptez alimentaţia la ceea ce ştiu că dă rezultate pentru mine.
Dar mai bine vă spun cum am făcut cheesecake-ul,nu cred că vă interesează dieta mea.
A meritat să gust o felie,chiar dacă am să suport „nota de plată” : )))))
Pentru crema de brânză am folosit urdă amestecată cu mascarpone şi smântână în loc de frişcă,astfel a fost suficient doar o lingură de zahăr.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat biscuiti:
  • 260 g biscuiti cu ovaz
  • 150 g unt topit
Ingrediente crema de brânza:
  • 250 g mascarpone
  • 300 g urdă
  • 300 g smântâna 20% grasime
  • 1 lingura zahar
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • 3 foi de gelatina = 5g
  • Capşuni
Ingrediente jeleu de căpşuni:
  • 400 g capşuni
  • 2 linguri zahar
  • 10 g gelatina
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu căpşuni,fara coacere:

Pentru asamblare am folosit o forma de tort ,cu inel detasabil de 20cm.


In interiorul inelului am pus hârtie de copt pentru ca,crema sa nu se lipeasca de el.


Am pregatit mai întâi blatul de biscuiti.


Am maruntit fin biscuitii cu ajutorul robotului.


Am pus peste ei untul topit si am amestecat.


Am pus biscuitii în forma pregatita,presând usor pentru a obtine o masa compacta.


Am pus forma la frigider cât am preparat crema.


Foile de gelatina le-am hidratat 5 minute în apa rece.


Am mixat urda cu mascarponele ,zaharul,vanilia si coaja de lamâie.


Separat am mixat smântâna.


Am stors foile de gelatina de apa,apoi le-am încalzit câteva secunde la microunde.


Mare ATENTIE sa nu fiarba pentru ca îşi va pierde proprietatile.


Am amestecat gelatina cu smântâna,apoi am încorporat în crema de brânza.


Am taiat câtiva capşuni bucati si i-am pus în crema.


Am scos tava de la frigider ,am pus crema de brânza si am pus iar la frigider.


Am pregatit si jeleul de capşuni.


Am hidratat gelatina cu putina apa rece.


Capsunii i-am amestecat cu zaharul,iar dupa ce au lasat sirop,i-am pasat cu mixerul vertical.


Am încalzit amestecul si am pus gelatina taiata bucati.


Am amestecat pâna când s-a topit gelatina.


Am mai lasat sa se racoreasca si apoi am pus jeleul peste crema de brânza.


Se lasa la frigider câteva ore,apoi se scoate inelul formei.


O reteta foarte simpla dar deosebit de gustoasa.



S-aveţi poftă !!!




Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu căpşuni,fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

diaconta 1

19.05.2015, 19:12

Va multumesc tuturor pentru aprecieri

Rocsi 1

19.05.2015, 21:08

Parfumat si aromat!

geoline 1

19.05.2015, 22:19

arata superrrr

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

pe 07.05 la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta rustica cu mac si branza
  • 03

    L

  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

pe 07.05 la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

pe 07.05 la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

pe 07.05 la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Tort sah