Cheesecake cu ciocolată

de diaconta in Dulciuri, 25 Mar 2012 | 1678 vizualizari

 

Pentru azi un desert simplu,dar uimitor de bun.Duminica minunata!!!!

 

INGREDIENTE

Pentru crusta:

  • 200 gr biscuiti cu cacao
  • 50 gr ciocolata amaruie cu 52% cacao
  • 110 gr unt

Pentru crema de brânză:

  • 800 gr brânza dulce de vaci
  • 200 gr zahar
  • 3 oua
  • 300 ml iaurt 10% grasime
  • 80 gr ciocolata amaruie
  • 30 gr unt
  • 3 linguri amidon alimentar
  • Esenta de vanilie
  • Scortisoara
  • Lamâie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolată:

Pregatim mai intai crusta.Topim ciocolata rupta bucati impreuna cu untul.Sfaramam biscuitii,eu am folosit robotul.Turnam amestecul de ciocolata cu unt peste biscuiti si amestecam.


Punem compozitia de biscuiti in tava de tarta pe care am uns-o cu putin unt,o asezam cu o lingura,sa nu ramana goluri,apoi nivelam cu ajutorul unui pahar.


Punem tava la frigider pentru 30 de minute,timp in care preparam crema.


Punem intr-un bol branza,zaharul,iaurtul ,amidonul,ouale batute si mixam la viteza mica amestecul.Adaugam esenta de vanilie,coaja si zeama de lamaie si putina scortisoara.


Punem 2/3 din amestecul de branza in tava peste blatul de biscuiti.


Topim ciocolata impreuna cu untul.Lasam sa se raceasca putin,apoi punem crema de branza cate putin in ciocolata(nu invers).Amestecam sa obtinem o compozitie omogena.


Punem crema de ciocolata intr-un pos cu un varf stea.Introducem varful in crema de branza si strangem pana cand vedem ca se formeaza dedesupt o biluta.Lasam si deasupra un „banut” ciocolatos.


Puteti sa le puneti dupa cum doriti,vom obtine astfel acele bilute ciocolatoase.


Incalzim cuptorul la 160 de grade (in etapa asta ar fi trebuit pusa o tava cu apa in cuptor pentru a se forma abur,eu am uitat),punem tava in cuptor pentru aproximativ o ora.E util sa verificati.E gata cand compozitia devine destul de ferma.


Lasati tava in cuptor cupa ce inchideti focul,pana cand se raceste.Apoi o lasati la frigider cateva ore.


Se poate servi simpla pudrata cu zahar,sau cu un sos de ciocolata,ori de fructe.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

diaconta 1

27.03.2012, 22:42

Dorin,nu vreau sa ma angajez ,am o meserie care mi-e foarte draga

mena29 1

28.03.2012, 16:28

Dia,m-ai dat gata cu prajitura asta ciocolatoasa

diaconta 1

28.03.2012, 22:47

Mena,ciocolata si branzica,o combinatie deosebita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert cu visine si frisca