Cheesecake cu ciocolata la Multicooker Crock- Pot Express cu gatire sub presiune

de diaconta in Multicooking, 23 Apr 2019 | 3203 vizualizari

 

Aveam eu în plan un Cheesecake pregătit la Slow Cooker, dar întâmplarea a făcut să descopăr că pot pregăti acest desert la Crock Pot Multicooker Express cu gătire sub presiune, timpul de gătit fiind mult mai scurt datorită funcţiilor de care dispune acesta.
Va dura mai mult timpul de aşteptare pentru ca cheesecake-ul nostru să stea la frigider pentru a se răci decât prepararea lui.
Până acum pregătisem doar cheesecake fără coacere, mi se părea mult mai simplu, dar de data aceasta rezultatul a fost foarte apreciat, ciocolatos şi foarte cremos.
Dacă tot se apropie sărbătorile, vă recomand cu drag această reţetă,o alternativă la pasca tradiţională, puteți beneficia şi de reducerea cu 30% la Crock Pot Multicooker Express cu gătire sub presiune.

 

INGREDIENTE

  • 220 g biscuiti
  • 50 g unt
  • 500 g mascarpone
  • 70 g zahar pudra
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 2 oua
  • 100 g smântâna 20% grasime

Pentru glazura:

  • 100 g ciocolata 54% cacao
  • 1 lingura miere
  • 50 ml lapte

Pentru décor:

  • 100 ml smântâna pentru frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata la Multicooker Crock- Pot Express cu gatire sub presiune:

 Pregatim mai întâi o forma cu pereti detasabili, cu diametrul de 18 cm.

Forma folosita va trebui sa intre în interiorul aparatului Multicooker Express cu gatire sub presiune.

Pregatim o fâşie din folie de aluminiu, pe care o vom pune pe sub tava si care ne va ajuta sa ridicam tava fierbinte pentru a o scoate din aparat.

Mai pregatim o folie de aluminiu cu care vom sigila partea de jos a tavii.

Punem biscuitii în blender si ii maruntim.

Topim untul si dupa ce s-a racorit, îl amestecam cu biscuitii.

La baza tavii pregatite punem o hârtie pergament si peretii ii ungem cu unt. Punem biscuitii si-i apasam, punând si pe peretii formei.

Punem tava la frigider.

Topim ciocolata pe baie de aburi si apoi o racim.

Intr-un bol mixam crema de brânza (mascarpone) cu zaharul, adaugam smântâna, ouale batute. Nu mixam prea mult, doar pâna obtinem o compozitie neteda.

Punem si ciocolata topita si amestecam usor.

Punem apoi umplutura peste baza de biscuiti din tava si nivelam.

In vasul Crock Pot-ului Multicooker Express cu gatire sub presiune, punem aproximativ 250 ml apa si asezam suportul din dotarea aparatului.

Punem fâşia de folie pregatita, în asa fel ca sa ajunga si de-a lungul marginilor vasului, dar fara sa ajunga la capac.

La baza tavii punem o folie si sigilam marginile pentru a nu intra apa.

Punem tava în interiorul vasului.

Deasupra tavii punem o hârtie de copt pentru ca aburii formati sa nu umezeasca cheesecake-ul.

Inchidem capacul si îl rotim în pozitia închis. Inchidem si supapa de presiune.

Setam functia DESSERT si timpul de gatire 30 de minute.

Când a expirat timpul de gatire, aparatul trece automat pe functia de Pastrare la cald KEEP WARM. Apasam tasta STOP, lasam câteva minute pentru a se elibera presiunea din vas, dupa care, cu ajutotul unei ustensile, deschidem supapa pentru a iesi toata presiunea.

Deschidem capacul având grija la aburii fierbinti. Scoatem cu grija cheesecake-ul ajutându-ne de folie.

Lasam tava pe un gratar ca sa se raceasca, apoi o punem la frigider peste noapte sau pentru minim 6-7 ore.

Pentru a scoate cheesecake-ul din tava dezlipiti usor cu un cutit subtire.

Scoateti inelul formei, apoi îndepartati si hârtia de copt de la baza formei. Asezati cheesecake-ul pe un platou.

Pentru glazura topim ciocolata cu laptele si adaugam mierea de albine.

Punem glazura peste cheesecake.

Am pastrat putina ciocolata si am amestecat-o cu frisca pentru ornat.

Mai simplu de atât nu se poate.

Poftă bună!!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata la Multicooker Crock- Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de smantana si mustar la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune