Cheesecake cu fructe de padure

de Criss in Torturi, 9 Feb 2011 | 9091 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de biscuiti:
  • -300 g biscuiti petit beure
  • -150 g unt
  • -2 linguri zahar pudra
  • -1 lingura cacao
  • Crema:
  • -300 g branza de vaci
  • -250 g mascarpone
  • -350 ml frisca
  • -200 g zahar pudra
  • -5 g gelatina (optional) eu nu am pus
  • -400 g fructe de padure
  • Jeleu de fructe:
  • -piureul de fructe de padure
  • -2-3 linguri zahar
  • -5 g gelatina
  • -2 linguri apa (optional)  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu fructe de padure:

Biscuitii se sfarama, se amesteca cu zahar, cacao si unt topit. Se pune compozitia intr-o forma de copt detasabila, pe hartie de copt si se coace 7-8 minute. Eu am lasat-o 10 minute si a iesit cam prea crocant .

Fructele de padure se paseaza pana rezuolta un piure fin. Altfel e neplacut sa simtim printre dinti samburii fructelor.
Branza se amesteca cu zaharul pudra, se adauga mascarpone si se bate cu mixerul pana rezulta o crema fina si spumoasa.
Se adauga frisca batuta.

Pe o tava punem blatul de biscuiti si inelul detasabil si punem jumatate din crema de branza. In cealalta jumatate punem 3 linguri din piureul de fructe, apoi punem crema roz peste cea alba.

Gelatina o hidratam in putina apa.
Piureul il amestecam cu zaharul si il fierbem pana se topeste zaharul. Apoi il luam deoparte si adaugam gelatina hidratata. Amestacam si lasam sa se racoreasca dupa care turnam peste crema de branza. Punem tava la frigider pana se incheaga jeleul.

Apoi scoatem inelul detasabil si putem servi o felie delicioasa de cheesecake. Si o sectiune , sa va fac pofta. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de padure