TORT CU CREMA DE CIOCOLATA, ROM SI TRUFE

de Lily_Musat in Torturi, 24 Iun 2009 | 8786 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri ulei  

Pt. sirop:

  • Zeama de la 2 portocale  

Pt. crema:

  • Crema Dr. Otkel de ciocolata cu rom si trufe

  Pt. glazura:

  • 1 lingura si jumatate de apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 50 gr. Unt  (UN SFERT DE PACHET)
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT CU CREMA DE CIOCOLATA, ROM SI TRUFE:

BLATUL:


Se amesteca cu mixerul albusurile cu zaharul pana se fac spuma, se adauga galbenusurile pe rand, faina in ploaie, si dupa ce se bat bine la sfarsit se pune uleiul, apoi se mai bat putin.


Se pune compozitia in forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul bine incins, pe gratarul din mijloc pentru cca 40-50 minute, pana ce capata o culoare aurie.


Blatul se lasa la racit si se taie in trei parti egale.


Se insiropeaza partea de jos, se pune crema (care se imparte in jumatate), se adaugă partea de la mijloc a blatului, se insiropeaza, apoi se pune cea de-a doua parte de crema si se pune si ultima parte de blat (nu se insiropeaza ultima).


SIROPUL


Se storc 2 portocale cu care se insiropeaza blatul.


CREMA


Crema praf pentru tort de la Dr. OTKER de ciocolata cu rom si trufe care se prepara cu lapte rece si zahar pudra. Scrie pe punga cum se prepara. Ai nevoie de lapte 250 gr. si 3 linguri de zahar pudra.


GLAZURA


Apa, cacao si zaharul se amesteca si se pun pe foc mic sa se topeasca, amestecand continuu. Dupa ce s-a topit zaharul, cca 1-2 minute se ia de pe foc cratita si se pune untul, taiat cubulete, amestecand pana se dizolva. Se lasa sa se raceasca inainte sa se orneze tortul.


Se orneaza cu frisca hulala si cu bomboane cu rom sau cu arahide in ciocolata.Eu am pus si niste ornamente speciale pentru tort mozaic se numesc si se gasesc in Metro.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU CREMA DE CIOCOLATA, ROM SI TRUFE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ness si ciocolata alba