TORT CU CREMA DE CIOCOLATA, ROM SI TRUFE

de Lily_Musat in Torturi, 24 Iun 2009 | 11699 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri ulei  

Pt. sirop:

  • Zeama de la 2 portocale  

Pt. crema:

  • Crema Dr. Otkel de ciocolata cu rom si trufe

  Pt. glazura:

  • 1 lingura si jumatate de apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 50 gr. Unt  (UN SFERT DE PACHET)
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT CU CREMA DE CIOCOLATA, ROM SI TRUFE:

BLATUL:

Se amesteca cu mixerul albusurile cu zaharul pana se fac spuma, se adauga galbenusurile pe rand, faina in ploaie,  si dupa ce se bat bine la sfarsit se pune  uleiul, apoi se mai bat putin.

Se pune compozitia in forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul bine incins, pe gratarul din mijloc pentru cca 40-50 minute, pana ce capata o culoare aurie.

Blatul se lasa la racit si se taie in trei parti egale.

Se insiropeaza partea de jos, se pune crema (care se imparte in jumatate), se adaugă partea de la mijloc a blatului, se insiropeaza, apoi se pune cea de-a doua parte de crema si se pune si ultima parte de blat (nu se insiropeaza ultima).

SIROPUL

Se storc 2 portocale cu care se insiropeaza blatul.

CREMA

Crema praf pentru tort de la Dr. OTKER de ciocolata cu rom si trufe care se prepara cu lapte rece si zahar pudra. Scrie pe punga cum se prepara. Ai nevoie de lapte 250 gr.  si 3 linguri de zahar pudra.

GLAZURA

Apa, cacao si zaharul se amesteca si se pun pe foc mic sa se topeasca, amestecand continuu. Dupa ce s-a topit zaharul, cca 1-2 minute se ia de pe foc cratita si se pune untul, taiat cubulete, amestecand pana se dizolva. Se lasa sa se raceasca inainte sa se orneze tortul.

Se orneaza cu frisca hulala si cu bomboane cu rom sau cu arahide in ciocolata.Eu am pus si niste ornamente speciale pentru tort mozaic se numesc si se gasesc in Metro.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU CREMA DE CIOCOLATA, ROM SI TRUFE" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu iaurt, mascarpone si piersici