TORT CU CREMA DE CIOCOLATA, ROM SI TRUFE

de Lily_Musat in Torturi, 24 Iun 2009 | 7629 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri ulei  

Pt. sirop:

  • Zeama de la 2 portocale  

Pt. crema:

  • Crema Dr. Otkel de ciocolata cu rom si trufe

  Pt. glazura:

  • 1 lingura si jumatate de apa
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 50 gr. Unt  (UN SFERT DE PACHET)
Pt. blat:

7 oua "> 7 linguri zahar "> 7 linguri faina"> 2 linguri ulei  "> Pt. sirop:

Zeama de la 2 portocale  "> Pt. crema:

Crema Dr. Otkel de ciocolata cu rom si trufe ">   Pt. glazura:

1 lingura si jumatate de apa "> 3 linguri zahar"> 2 linguri cacao "> 50 gr. Unt  (UN SFERT DE PACHET)">
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT CU CREMA DE CIOCOLATA, ROM SI TRUFE:

BLATUL:

Se amesteca cu mixerul albusurile cu zaharul pana se fac spuma, se adauga galbenusurile pe rand, faina in ploaie,  si dupa ce se bat bine la sfarsit se pune  uleiul, apoi se mai bat putin.

Se pune compozitia in forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul bine incins, pe gratarul din mijloc pentru cca 40-50 minute, pana ce capata o culoare aurie.

Blatul se lasa la racit si se taie in trei parti egale.

Se insiropeaza partea de jos, se pune crema (care se imparte in jumatate), se adaugă partea de la mijloc a blatului, se insiropeaza, apoi se pune cea de-a doua parte de crema si se pune si ultima parte de blat (nu se insiropeaza ultima).

SIROPUL

Se storc 2 portocale cu care se insiropeaza blatul.

CREMA

Crema praf pentru tort de la Dr. OTKER de ciocolata cu rom si trufe care se prepara cu lapte rece si zahar pudra. Scrie pe punga cum se prepara. Ai nevoie de lapte 250 gr.  si 3 linguri de zahar pudra.

GLAZURA

Apa, cacao si zaharul se amesteca si se pun pe foc mic sa se topeasca, amestecand continuu. Dupa ce s-a topit zaharul, cca 1-2 minute se ia de pe foc cratita si se pune untul, taiat cubulete, amestecand pana se dizolva. Se lasa sa se raceasca inainte sa se orneze tortul.

Se orneaza cu frisca hulala si cu bomboane cu rom sau cu arahide in ciocolata.Eu am pus si niste ornamente speciale pentru tort mozaic se numesc si se gasesc in Metro.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT CU CREMA DE CIOCOLATA, ROM SI TRUFE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Taci si inghite
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!