Tort de menta

de ianculubita in Torturi, 16 Mar 2013 | 1880 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru cei 8 anisori ai LIVIEI,prima nepotica nascuta in familie(din Italia)
LA MULTI ANI LIVIA!!!!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • 3linguri apa rece

Crema

  • 300g ciocolata menaj
  • 2plicuri praf de frisca sau 300ml smantana pentru frisca
  • 1lingura pudra de menta
  • 2linguri lichior de menta(facut de mine)

Sirop

  • 200ml apa
  • 5linguri zahar
  • esenta de menta Dr.Oetker

Glazura

  • frisca
  • cateva picaturi de colorant alimentar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de menta:

Pentru blat frecam galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema albicioasa,adaugam apa,amestecam energic sa se topeasca bine zaharul,adaugam albusurile batute cu un praf de sare,apoi faina amestecand cu o spatula in miscari verticale;rasturnam compozitia in tava de tort cu hartioe de copt si lasam la foc mic 30min


Pentru crema,ciocolata taiata o topim in bain-marie,adaugam lichiorul iar dupa ce s-a racit,amestecam cu jumatate din frisca batuta,pudra de menta si lasam sa se mai raceasca(atentie sa nu se intareasca prea tare)


Pentru sirop amestecam intr-un vas pe foc apa cu zahar pana se topeste iar dupa ce s-a racit turnam 1-2lingurite de esenta


Blatul dupa ce s-a racit,il taiem in doua foi,le insiropam,punem intre ele crema,avand grija sa dam deoparte 3linguri pentru ornat

;imbracam tortul cu frisca ramasa,de asemenea dam deoparte 3linguri pe care le amestecam cu colorant si o folosim la ornat


Dupa ce am imbracat tortul,cu poshul facem moturi intercalate cu ciocolata ci menta iar pe margini punem tablete cu crema de menta in ciocolata MIDNIGHT MINTS(din comert)


Lasam la rece tortul 1-2h dupa care se poate servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

ianculubita 1

27.10.2013, 07:41

ma bucur Bianca

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 15:42

foarte frumos

ianculubita 1

01.11.2013, 07:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar cu fructe.