Tort de menta

de ianculubita in Torturi, 16 Mar 2013 | 3876 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru cei 8 anisori ai LIVIEI,prima nepotica nascuta in familie(din Italia)
LA MULTI ANI LIVIA!!!!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6oua
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • 3linguri apa rece

Crema

  • 300g ciocolata menaj
  • 2plicuri praf de frisca sau 300ml smantana pentru frisca
  • 1lingura pudra de menta
  • 2linguri lichior de menta(facut de mine)

Sirop

  • 200ml apa
  • 5linguri zahar
  • esenta de menta Dr.Oetker

Glazura

  • frisca
  • cateva picaturi de colorant alimentar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de menta:

Pentru blat frecam galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema albicioasa,adaugam apa,amestecam energic sa se topeasca bine zaharul,adaugam albusurile batute cu un praf de sare,apoi faina amestecand cu o spatula in miscari verticale;rasturnam compozitia in tava de tort cu hartioe de copt si lasam la foc mic 30min

Pentru crema,ciocolata taiata o topim in bain-marie,adaugam lichiorul iar dupa ce s-a racit,amestecam cu jumatate din frisca batuta,pudra de menta si lasam sa se mai raceasca(atentie sa nu se intareasca prea tare)

Pentru sirop amestecam intr-un vas pe foc apa cu zahar pana se topeste iar dupa ce s-a racit turnam 1-2lingurite de esenta

Blatul dupa ce s-a racit,il taiem in doua foi,le insiropam,punem intre ele crema,avand grija sa dam deoparte 3linguri pentru ornat
;imbracam tortul cu frisca ramasa,de asemenea dam deoparte 3linguri pe care le amestecam cu colorant si o folosim la ornat

Dupa ce am imbracat tortul,cu poshul facem moturi intercalate cu ciocolata ci menta iar pe margini punem tablete cu crema de menta in ciocolata MIDNIGHT MINTS(din comert)

Lasam la rece tortul 1-2h dupa care se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

ianculubita 1

27.10.2013, 07:41

ma bucur Bianca

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 15:42

foarte frumos

ianculubita 1

01.11.2013, 07:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort ''3 Motive''