Cheesecake cu jeleu de fructe de padure

de Rocsi in Dulciuri, 16 Dec 2016 | 1365 vizualizari

 

Cu siguranta, am mai zis, ador cheesecake-urile la rece. Mi se par atat de simplu de facut, atat de versatile si delicioase. De cate ori am facut un astfel de cheesecake, mereu am avut succes cu el, la cei dragi. Acesta a fost facut pentru o aniversare, plimbat putin pe drum, dar am ajuns cu el intact si ne-am infruptat din el, pana la ultima firimitura.
Asta ca sa nu spuneti ca nu aduc nimic de ziua mea! Nu e chiar tort din ala adevarat, dar e pe undeva pe acolo :)))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 300 gr biscuiti
  • 100 gr unt
  • 5 linguri lapte

Pentru crema:

  • 300 gr crema de branza (eu am folosit crema de branza pufoasa Delaco)
  • 300 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingura gelatina
  • 4 linguri apa

Pentru jeleu:

  • 350 gr fructe de padure
  • 150 gr visine fara samburi
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura si 1/2 amidon

Pentru decor:

  • cateva fructe de padure
  • ciocolata alba taiata bucatele
  • ciocolata cu lapte taiata bucatele
  • topping de caramel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu de fructe de padure:

Crusta:

Topim untul, il lasam sa se racoreasca.

Biscuitii ii maruntim in robot.

Amestecam untul cu biscuitii, iar la final punem si laptele.


Asezam un inel detasabil, cu diametrul de 20-22 cm, pe un platou.

Rasturnam compozitia de crusta, o presam bine cu mainile de baza platoului. Il bagam in frigider.

Jeleul:

Oprim cateva fructe pentru decor, nu foarte multe.

Intr-o cratita, punem restul de fructe cu zaharul, le transferam pe foc.

Lasam sa clocoteasca 2-3 minute, dizolvam amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, il adaugam peste fructe si amestecam repede sa nu faca cocoloase.

Cand s-a ingrosat, tragem cratita de pe foc, lasam 10 minute sa se racoreasca jeleul.

Scoatem custa de la frigider, punem jeleul, il nivelam, apoi bagam iar la frigider.

Crema:

Galbenusurile le frecam bine cu zaharul, adaugam laptele treptat.

Punem amidonul si invartim bine pana este complet dizolvat.

Rasturnam tot amestecul intr-o cratita cu frundul mai gros, il punem pe foc.

Amestecam continuu cu un tel si cand s-a ingrosat crema, o luam de pe foc.

O acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.

Mixam usor crema de branza, adaugam crema fiarta rece, le incorporam bine.

Adaugam si vanilia.

Gelatina o punem la hidratat in cele 4 linguri de apa rece pentru 5-6 minute, apoi o topim pe baie de aburi.

O incorporam in crema obtinuta.


Scoatem platoul din frigider, iar peste jeleu turnam crema.


Dam cheesecake-ul la rece, 4-5 ore sau chiar peste noapte.

Il scoatem, il decoram cu fructe, bucati de ciocolata alba si ciocolata cu lapte, apoi il stropim cu putin topping de caramel.

Il portionam si servim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

oanapl 1

20.12.2016, 17:14

Ce bine arata!

noiinbucatarie 1

20.12.2016, 22:24

woow!

Rocsi 1

22.12.2016, 18:35

Va multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Spirala cu Ceva fin si stafide