Cheesecake cu jeleu de gutui

de Oana in Dulciuri, 13 Noi 2014 | 3720 vizualizari

 

Un delicios cheesecake fara coacere, cu aroma nebuna de toamna!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr piscoturi
  • 100 gr unt topit
  • 2 cutii miez de lapte Delaco- Branza Alba Calcica pentru copii
  • 200 gr frisca lichida
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • o lingurita extract de vanilie
  • 1 plic de gelatina granulata
  • Jeleu de gutui:
  • 2 gutui mari
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 4 linguri cu zahar
  • un baton scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu de gutui:

Mai intai pregatim jeleul de gutui. Se curata gutuile de coaja, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi se taie cubulete. Se amesteca gutuile cu zaharul si cu zeama de lamaie, se adauga batonul de scortisoara si se pune amestecul intr-o craticioara, pe foc mic. Se amesteca din cand in cand si se lasa pana ce gutuile sunt moi. Se opreste apoi focul si se lasa la racit.


Piscoturile se maruntesc la blender si se amesteca apoi cu untul topit. Se tapeteaza o forma de chec cu folie alimentara si se pune amestecul de piscoturi, presand bine cu lingura. Se pune forma la frigider pana se prepara amestecul de branza.


Se hidrateaza gelatina cu apa rece. Miezul de lapte Delaco se scoate din cutiute si se paseaza cu mixerul vertical pana devine o pasta fina. Se mixeaza apoi cu zaharul pudra, se adauga vanilia. La final se incorporeaza frisca batura bine, amestecand usor cu o spatula, pana amestecul devine cremos si fin. Gelatina se topeste apoi in baie de aburi pana devine lichida. Jumatate din cantitate se incorporeaza in crema de branza, putin cate putin si amestecand usor.


Se scoate forma din frigider si se pune deasupra crema de branza. Se pune iar la frigider pana se prepara jeleul de gutui.


Gutuile racite se mixeaza impreuna cu zeama lasata (care intre timp s-a inghegat putin) cu blenderul vertical, pana se obtine o crema fina. Se amesteca apoi si restul de gelatina topita, putin cate putin.


Se scoate tava din frigider si se pune deasupra jeleul de gutui, niveland usor. Se lasa cheesecake-ul la frigider cel putin 4-5 ore sau mai bine peste noapte.


 

TIPS-URI

1

Cheesecake-ul se scoate cu grija din tava de chec, apucand de marginile foliei de plastic si aici ar fi bine sa aveti un ajutor, patru manute iscusite care sa traga in acelasi timp de folie :) Puneti cheesecake-ul pe marginea mesei si cealalta persoana va ajuta sa scoateti folia tragand usor pe dedesubt. Nu-i mare filosofie, dar eu nu m-am riscat singura :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

dantes 1

17.11.2014, 08:33

Delicios!

Sylvia 1

19.11.2014, 14:16

vai ce bine arata !!! direct la favorite o bag sa o testez

mihaelar63 1

21.09.2015, 23:16

Buun !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat