Cheesecake cu levantica

de Poliana in Prajituri, 28 Sep 2012 | 2318 vizualizari

 

Levantica - o adevarata provocare pentru mine! De ce? Pentru ca e pentru prima oara cand o folosesc in mancare, si chiar cu reticenta as putea spune

 

INGREDIENTE

  • Baza
  • 300 gr biscuiti integrali
  • 100 gr unt
  • 50 gr nuca
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Umplutura
  • 400 gr crema de branza
  • 200 gr ciocolata alba
  • 500 gr branza de vaci
  • 150 ml smantana
  • 100 gr zahar
  • 50 ml smantana
  • 3 oua mari
  • 2 linguri lavanda
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura esenta de vanilie - am pus sa fie :P
  • colorant alimentar violet dupa plac :D
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu levantica:

Pentru baza macinam fin nuca, adaugam biscuitii si-i mai lasma putin la robot, pana cand sunt bine maruntiti.

Adaugam, scortisoara si untul topit si omogenizam. Daca mai este nevoie se mai pot adauga 1-2 linguri de lapte. Tapetam fundul unei tavi cu diametrul de 26 centimetri cu amestecul de biscuiti, apasam bine cu fundul unui pahar. De data aceasta am ales sa nu ridic si pe margini biscuitii decat foarte putin, ca sa fie mai vizibila culoarea mov a cheesecake-ului. Dam tava la rece pana pregatim umplutura.



Ciocolata alba o topim la bain marie, sau la microunde insa cu mare grija sa nu se arda - lucru des experimentat de mine cu ciocolata asta alba, care se pare ca e mai sensibila. Lasam ciocolata deoparte.



Branza de vaci o mixam cu 150 ml de smantana pana devine o crema (asta inseamna ca iar o sa va ajutati de blender). Lasam blenderul deoparte si trecem la mixer...Peste branza adaugam crema de branza gen Philadelphia si zaharul si mixam 2-3 minute, adaugam ciocolata alba si mai mixam pana la omogenizare.



Ouale le adaugam pe rand, si mixam cate un minut dupa fiecare. Punem si sucul de lamaie si esenta de vanilie si amestecam bine, apoi adaugam cele doua linguri de levantica. Daca nu va place gustul ei puteti sa renuntati la ea, sau sa puneti doar o lingura. Eu nu pot sa zic ca ma dau in vant dupa levantica, insa in cheesecake mi-a placut destul de mult, poate mi s-a parut cam puternic gustul, dar pentru asta stiu ca voi reduce cantitatea data viitoare, asa incat sa-i dau doar o aroma mai deosebita. Asta tine doar de preferinta. Multi dintre cei care au gustat din acest cheesecake au spus ca e chiar buna levantica in mancare, si nu se asteptau deloc sa fie asa. Deci puneti dupa cum va place.



Pentru colorare eu am vrut sa experimentez mai intai, si de aceea am pastrat 50 ml de smantana. Am folosit colorant alimentar praf pentru prima data in viata :P, si aveam emotii ca nu prea stiam cu ce sa mananca. Asa ca am amestecat putin praf in smantana, am vazut ca se coloreaza frumos, m-am inseninat...si am inglobat smantana in restul compozitiei, apoi am adaugat colorant cat sa obtin culoarea ce o doream...si gata!!!



Dupa ce am incalzit cuptorul la 160 de grade, turnam umplutura peste baza de biscuiti si o dam la cuptor pentru o ora. Eu in ultimul sfert de ora am redus temperatura la 150 ca sa nu crape la suprafata. Si totul a fost bine.


Si cu aceata reteta am spart gheata si in ceea ce priveste levantica si colorantul alimentar (de care oricum n-as vrea sa abuzez, dar uneori da produsului un farmec aparte). De placut, mi-a placut combinatia, insa asa cum am spus mai sus, nu m-a dat pe spate, dar nici nu o voi evita.



Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu levantica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Poliana 1

03.10.2012, 08:18

Elena, multumesc!

elucubratiiculinare 1

06.10.2012, 19:41

wowww, Super arata

Poliana 1

10.10.2012, 09:07

Mihaela, multumesc!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
New York Cheesecake