Cheesecake cu levantica

de Poliana in Prajituri, 28 Sep 2012 | 4347 vizualizari

 

Levantica - o adevarata provocare pentru mine! De ce? Pentru ca e pentru prima oara cand o folosesc in mancare, si chiar cu reticenta as putea spune

 

INGREDIENTE

  • Baza
  • 300 gr biscuiti integrali
  • 100 gr unt
  • 50 gr nuca
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Umplutura
  • 400 gr crema de branza
  • 200 gr ciocolata alba
  • 500 gr branza de vaci
  • 150 ml smantana
  • 100 gr zahar
  • 50 ml smantana
  • 3 oua mari
  • 2 linguri lavanda
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura esenta de vanilie - am pus sa fie :P
  • colorant alimentar violet dupa plac :D
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu levantica:

Pentru baza macinam fin nuca, adaugam biscuitii si-i mai lasma putin la robot, pana cand sunt bine maruntiti.
Adaugam, scortisoara si untul topit si omogenizam. Daca mai este nevoie se mai pot adauga 1-2 linguri de lapte. Tapetam fundul unei tavi cu diametrul de 26 centimetri cu amestecul de biscuiti, apasam bine cu fundul unui pahar. De data aceasta am ales sa nu ridic si pe margini biscuitii decat foarte putin, ca sa fie mai vizibila culoarea mov a cheesecake-ului. Dam tava la rece pana pregatim umplutura.

Ciocolata alba o topim la bain marie, sau la microunde insa cu mare grija sa nu se arda - lucru des experimentat de mine cu ciocolata asta alba, care se pare ca e mai sensibila. Lasam ciocolata deoparte.

Branza de vaci o mixam cu 150 ml de smantana pana devine o crema (asta inseamna ca iar o sa va ajutati de blender). Lasam blenderul deoparte si trecem la mixer...Peste branza adaugam crema de branza gen Philadelphia si zaharul si mixam 2-3 minute, adaugam ciocolata alba si mai mixam pana la omogenizare.

Ouale le adaugam pe rand, si mixam cate un minut dupa fiecare. Punem si sucul de lamaie si esenta de vanilie si amestecam bine, apoi adaugam cele doua linguri de levantica. Daca nu va place gustul ei puteti sa renuntati la ea, sau sa puneti doar o lingura. Eu nu pot sa zic ca ma dau in vant dupa levantica, insa in cheesecake mi-a placut destul de mult, poate mi s-a parut cam puternic gustul, dar pentru asta stiu ca voi reduce cantitatea data viitoare, asa incat sa-i dau doar o aroma mai deosebita. Asta tine doar de preferinta. Multi dintre cei care au gustat din acest cheesecake au spus ca e chiar buna levantica in mancare, si nu se asteptau deloc sa fie asa. Deci puneti dupa cum va place.

Pentru colorare eu am vrut sa experimentez mai intai, si de aceea am pastrat 50 ml de smantana. Am folosit colorant alimentar praf pentru prima data in viata :P, si aveam emotii ca nu prea stiam cu ce sa mananca. Asa ca am amestecat putin praf in smantana, am vazut ca se coloreaza frumos, m-am inseninat...si am inglobat smantana in restul compozitiei, apoi am adaugat colorant cat sa obtin culoarea ce o doream...si gata!!!

Dupa ce am incalzit cuptorul la 160 de grade, turnam umplutura peste baza de biscuiti si o dam la cuptor pentru o ora. Eu in ultimul sfert de ora am redus temperatura la 150 ca sa nu crape la suprafata. Si totul a fost bine.

Si cu aceata reteta am spart gheata si in ceea ce priveste levantica si colorantul alimentar (de care oricum n-as vrea sa abuzez, dar uneori da produsului un farmec aparte). De placut, mi-a placut combinatia, insa asa cum am spus mai sus, nu m-a dat pe spate, dar nici nu o voi evita.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu levantica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu zmeura si nectarine