Cheesecake cu Napolitane si Lamaie

de BakeUpArtist in Dulciuri, 29 Oct 2016 | 2849 vizualizari

 

Astăzi am avut chef de ceva dulce, fresh și extrem de simplu de făcut. Mai ales că m-am orientat la ce mai aveam prin frigider și prin dulap, și am spus să fac o rețetă simplă, dar aromată.  

 

INGREDIENTE

  • 15 napolitane cu crema de vanilie;
  • 250 g ricotta;
  • 250 g mascarpone;
  • 2 linguri zeama de lamaie;
  • 1 lingura coaja de lamaie;
  • 2 oua;
  • 1 lingura faina;
  • 100 g zahat pudra;
  • un praf de sare;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu Napolitane si Lamaie:

- Tapetați tava cu unt și cu hârtie de copt, apoi așezați napolitanele, fără a lăsa spațiu între ele;

- Într-un bol puneți ouăle, sarea, ricotta, brânza mascarpone, zahărul, coaja și sucul de lămâie și mixați bine, până ce aveți o compoziție omogenă și cremoasă;

- Turnați peste napolitane și dați la cuptor la foc mediu pentru 20 de minute;

 

- Dați cheesecake-ul la frigider cel puțin 2 ore înainte de a-l servi.

TIPS-URI

1

Trebuie tinut la rece cel putin doua ore;

2

Chiar daca folositi napolitane din comert, prepararea termica nu le afecteaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu Napolitane si Lamaie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert vafe Tiramisu