Cheesecake cu rosii si busuioc

de FLORYAVRAM in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2011 | 2209 vizualizari

 

Cand spui cheescake gandul te duce direct la minuntul desert cu diferite topping-uri ,unul mai apetisant decat celalalt. Insa eu va propun o alta varianta ,una sarata cu umplutura si decor din ingrediente tipic mediteraneene. Ricotta,parmezanul,busuiocul sunt doar cateva dintre ele,iar eu va propun sa o incercati deoarece este simplu de facut,aromata si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr rosii(4 rosii medii)
  • 100 gr felii de paine uscata
  • 100 gr unt
  • 250 gr ricotta(sau crema de branza)
  • 8 gr de gelatina(4 foi)
  • 10 frunze mari de busuioc
  • 115 ml smantana slaba
  • 20 gr seminte de pin
  • 1 catel de usturoi
  • 20 gr parmezan ras
  • 3 linguri ulei extravirgin de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu rosii si busuioc:

Intai punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece.Painea uscata o mixam in blender si o maruntim,adaugam untul topit,omogenizam si transferam compozitia intr-o forma cu peretii detasabili de 18 cm(a mea a fost ceva mai mare si a iesit cam plata,dar la fel de buna :) ).Presam cu un pahar si pastram la frigider.Intre timp mixam la blender busuiocul,sarea,catelul de usturoi si semintele de pin.


Intr-un vas punem ricotta,adaugam amestecul de busuioc,uleiul de masline si parmezanul ras.Separat incalzim usor smantana si topim in ea gelatina scursa de apa,apoi incorporam la celelalte ingrediente.Obtinem un amestec cremos pe care il intindem uniform peste baza.Punem la frigider in jur de o ora,timp in care taiem rosiile feliute ,lasandu-le la scurs sa mai piarda din lichid.


Decoram apoi cheesecake-ul nostru cu ele si frunze de busuioc proaspat.O retea simplu de facut,delicioasa dar mai ales sanatoasa!Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

deyutzky 1

24.05.2011, 19:42

mamaieelena 1

25.05.2011, 16:50

germiniasi 1

22.07.2011, 20:35

fffffffff.buna idee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu ciuperci