Cheesecake cu zmeura si capsuni

de scortisoara in Prajituri, 22 Iun 2013 | 2600 vizualizari

 

Ce poti face cu un kil de branza ? Cheeeeeeeeesecaaake. Si inca unul cremos si cu parfum de zmeura :).

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti simpli
  • o lingura de cacao
  • 150 g unt
  • 750 g branza de vaci cremoasa
  • 300 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 4 oua + 2 galbenusuri
  • jumatate cana smantana
  • o cana de capsuni si capsuni
  • 1 plic glazura incolora pentru prajituri (din aia cu care se pune peste fructele de pe o tarta)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu zmeura si capsuni:

Mai intai maruntim biscuitii prin blender. Adaugam apoi untul topit pana biscuitii capata consistenta nisipului umed. Intr-o tava rotunda , cu pereti detasabili eventual, punem biscuitii si cu ajutorul pumnului, sau a palmei ii presam pana obtinem un blat. Dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.


Pregatim branza. O punem intr-un bol si o mixam putin, adaugam apoi zaharul. Dupa ce se topeste zaharul adaugam ouale cu tot cu cele 2 galbenusuri + smantana si coaja de lamaie. Se poate adauga sirop de zmeura sau chiar fructe maruntite. Turnam compozitia peste blat si dam la cuptor, in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute , sau pana se intareste. Lasam sa se raceasca apoi.


Glazura. Dam prin blender sau pisam bine de tot capsunile si zmeura. Urmam instructiunile de pe plicul cu glazura (200 ml apa + praful acela + 2 lg. zahar -> clocot), lasam putin sa se raceasca apoi amestecam cu capsunile. Turnam rapid peste cheesecake si voila. Dam la frigider pentru cel putin 2 ore, preferabil pe noapte.


Sa aveti pooooftaa! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

scortisoara 1

24.06.2013, 11:40

Multumesc Dea!
Panacris

scortisoara 1

24.06.2013, 11:41

ai zis-o bine Diaconta :> !

reisnaor_2006 1

02.10.2014, 10:58

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Brownie cheesecake