Cheesecake fara coacere cu caise

de simona72 in Mancare copii, 23 Iul 2019 | 3059 vizualizari

 

Aceasta varianta de vara, simpla si acesibila pentru toata lumea. Folositi fructele preferate sau pe cele care le aveti ramase prin frigider.
"Meniu copii"

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 120 gr biscuiti cu ovaz
  • 50 gr biscuiti fragezi cu matcha si migdale (optional)
  • 50 gr unt topit
  • 2 linguri lapte
  • Pentru crema:
  • 250 gr crema de branza
  • 100 gr zahar alb
  • 4 caise bine coapte
  • 1 plic Agar Agar(5 gr)+50 ml apa
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru jeleul de deasupra:
  • 2 caise taiate marunt+2 linguri Din Agar agar-ul folosit la umplutura
  • 2 linguri zahar alb
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake fara coacere cu caise:

Pentru crusta de biscuiti: biscuitii cu macha si migdale eu i-am avut facuti de aproximativ o saptamana. I-am amestecat cu biscuitii de ovaz doar pentru aroma. Nu este necesar sa-i folositi.

Rupeti biscuitii si ii puneti intr-un robot. Dati cateva pulsatii pana biscuitii se zdrobesc. Se adauga untul topit, laptele si se amesteca. Se pune amestecul intr-o tava cu inel detasabil(18cm), unsa baza cu putin unt sau ulei. Se niveleaza cu lingura intr-un start uniform. Se da la rece pana este gata umplutura.

Pentru crema: fructele se taie in doua, se scot samburii. Se pun intr-un blender si se face un piure fin din fructe. Se pun fructele intr-o craticioara, se adauga zaharul si se pun pe flacara mica a aragazului. Se lasa 5 minute dupa ce compozitia a inceput sa fiarba. Agar agar-ul se pune la hidratat in apa pentru 5 minute. Dupa hidratare se pune in craticioara in care fierbe piureul de caise. Se mai lasa pe foc alte 5 minute si se amesteca constant in craticioara sa nu se prinda de fundul vasului. Lucram la flacara cea mai mica a aragazului. Se lasa sa se tempereze compozitia pana devine calduta. Oprim 2-3 linguri din piure pentru jeleul care vine pus deasupra.

Crema de branza se amesteca cu un tel tip para. De data asta nu am folosit o branza de vaci asa cum fac atunci cand fac un cheesecake copt. Am folosit o crema foarte fina de crema de branza (se gaseste la Kaufland).

Frisca se mixeaza pana capata consistenta. Se amesteca frisca batuta cu crema de branza. Se adauga piureul de fructe, se amesteca cu telul pana ingredientele sunt incorporate. Se pune crema peste crusta scoasa din frigider. Se da tava cu cheesecake la frigider pentru 30 minute.

Pentru jeleu: cele 2 caise se taie cubulete cu cutitul. Se amesteca cu cele 2-3 linguri oprite dinainte de la piure. Se adauga 1-2 linguri zahar si 2 linguri apa. Se amesteca pana zaharul este dizolvat. Se pune jeleul peste cheesecake si se distribuie uniform cu o lingura. Se da la rece pentru 2-3 ore.

Se portioneaza si se serveste cu cei dragi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake fara coacere cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

24.07.2019, 03:32

Super !!!

oanapl 1

24.07.2019, 16:56

Ce bunatate! Arata minunat!

Adi 1

24.07.2019, 21:40

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

ieri la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

ieri la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca cu dovlecei si cartofi dulci