Cheesecake - New York Style

de iqphantom in Prajituri, 31 Ian 2013 | 12667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 gr biscuiti integrali
  • 100 gr unt topit
  • Optional :
  • 2 lingurite de zahar brun
  • Umplutura:
  • 450 gr branza de vaci
  • 500 gr smantana fermentata
  • 200 gr zahar ( poti pune mai mult daca iti place mai dulce)
  • 2 linguri de zahar vanilat sau 1 fiola de esenta
  • 3 oua mari sau 4 mici
  • Glazura:
  • 500 gr smantana fermentata
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake - New York Style:

Biscuitii macinati grosier sau zdrobiti se amesteca cu restul ingredientelor pentru blat. Se tapeteaza o forma de tort ( 30 cm) pe fund si laterale lasand o margine inalta. Forma se introduce in frigider.

Se aprinde focul in cuptor ( treapta 1 cuptor cu gaz sau variantele adiancente acestei temperaturi in cazul altor tipuri de cuptoare)

Ingredientele pentru umplutura se pun in bolul de mixer si se mixeaza la viteza mica 3 minute, dupa care la viteza mare 5 minute. Rezultatul e o crema fluida de consistenta unei smantani groase. Amestecul se toarna in forma tapetata cu biscuiti si se introduce in cuptor. Se coace 30 -35 de minute (depinde de temperatura cuptorului) sau pana umplutura e ferma pe margine dar se misca in mijloc.

Ingredientele pentru glazura se mixeaza pana la omogenizare. Se scoate tarta din cuptor si se distribuie pe suprafata tartei in cerc de la margine spre mijloc ( astfel se evita scufundarea glazurii in crema). Se reintroduce in cuptor pentru inca 5 minute.

 

 

TIPS-URI

1

Tarta se scoate din forma cand e rece altfel se risca ruperea blatului si craparea suprafetei.

2

Se raceste 2-3 ore in frigider ( sau mai mult daca nu sunt pofticiosi care sa o incerce).

3

Se poate servi cu sos de fructe, dar noua ne place asa cum e.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake - New York Style" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

iqphantom 1

03.02.2013, 09:52

multumesc Bya si Diana xoxo

Cris2711 1

09.02.2013, 22:36

super reteta,si eu am o prietena din Turda dar locuieste de cativa ani in Alba

iqphantom 1

13.02.2013, 20:40

merci Cris2711...mica e lumea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cremos cu ciocolata