Cheesecake simplu, cu lamaie ( fara coacere )

de Ina in Dulciuri, 30 Iul 2015 | 11356 vizualizari

 

Este prima data cand fac cheesecake si ma declar extrem de multumita de rezultat :X
Normal ca am cautat prin retetele voastre si am luat ponturi, cantitati de la mai multe retete ( cred ca de la Oana, Dia, Dya.... parca si Simona :))) )
Am ales sa fac acest desert in loc de tort pentru ziua lui Costel, intrucat este foarte usor de realizat si saptamana aceasta am fost extrem de ocupata . In plus, s-a dovedit a fi un desert racoritor, numai bun pentru temperatura de afara :X

* La multi ani, dragul si iubitul meu coleg de camera si drum, sa-mi traiesti sanatos si sa ne fie bine impreuna! :X >:D< :-*

 

INGREDIENTE

Blat de biscuiti:
  • 380 g biscuiti petit beurre
  • 4 linguri zahar
  • o lingurita esenta migdale
  • 180 g unt
Crema de branza:
  • 600 g branza proaspata de vaci
  • 200 g smantana 12 %
  • o cutie mascarpone ( 200 g )
  • 400 ml frisca lichida
  • 250 g zahar pudra ( sau dupa gust )
  • 2 plicuri de gelatina
  • coaja si suc de lamaie
Jeleu cu gust de lamaie
  • 1 pachet cu praf de jeleu cu gust de lamaie ( achizitionat de la LIDL )
  • 500 ml apa
  • 2 linguri zahar
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake simplu, cu lamaie ( fara coacere ):

Am maruntit biscuitii in robot, am adaugat zaharul, esenta de migdale si untul topit si am mixat pana la omogenizare.


Am rasturnat amestecul de biscuiti in tava cu inel detasabil ( diametrul de 25 cm. ) si l-am "tasat" cu ajutorul unei linguri pana s-a format un strat ferm,uniform. Am pus tava la frigider, timp in care m-am ocupat de crema de branza.


Gelatina am dizolvat-o in putina apa amestecata cu zeama de lamaie.


Intr-un vas incapator am mixat celelalte ingrediente, apoi am adaugat si gelatina dizolvata si reincalzita 10 secunde la microunde ( fara a o fierbe). Cand amestecul a devenit omogen si ferm l-am rasturnat peste blatul de biscuiti si l-am nivelat .


Jeleul de lamaie l-am preparat conform instructiunilor de pe pachet : am pus la fiert 500 ml apa ( + 2 linguri de zahar ), apoi am turnat continutul pachetului in apa fiarta, am amestecat pana la dizolvare completa si am asteptat sa se raceasca. Cand s-a racit suficient am turnat jeleul peste crema de branza si am dat totul la rece, pana a doua zi.


Ajutandu-ma de un cutit cu lama foarte subtire, am desprins cu grija prajitura de peretii tavii si am indepartat inelul. Am transferat Cheesecake-ul pe un platou si am servit, nu inainte de a-i scrie sotului meu ceva pe el :)) ( - Mi-l lasi asa? Nu scrii si tu un "47" pe el? :D Si-am scris! =))))) )

 

TIPS-URI

1

In fotografie se vede blatul "vargat" pentru ca initial am pus doar doua pachete de biscuiti ( 280 g total ) , apoi am vazut ca nu-mi ajunge compozitia sa acopar toata tava si-am mai facut o portie cu inca un pachet ( de 100 g ), dar a fost alt tip :D Voi nu faceti ca mine, daca aveti tava de 25 cm in diametru folositi de la inceput 3 pachete de biscuiti sau cca 400 g .

2

Nu dati cu pietre pentru jeleul ala facut cu prafuri :"> , Il aveam in camara si-am zis ca e momentul sa vad cum e :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake simplu, cu lamaie ( fara coacere )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

10.08.2015, 08:47

Felicitari duble !!! Din nou pentru sarbatorit si mai nou pentru deliciu

Gicuta69 1

10.08.2015, 11:22

La multi ani sotului, Ina! Chessecake-ul arata wow!

RuxyRux 1

12.08.2015, 20:08

Inisorul meu drag...MINUNAT! Sa-ti fie sanatos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!